Βρετανία: Δεκαήμερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από τη Γαλλία

Βρετανία: Δεκαήμερη καραντίνα για όσους επιστρέφουν από τη Γαλλία

Η Γαλλία αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα δεδομένου ότι ανήκει στην «πορτοκαλί λίστα» - Η μεγάλη διασπορά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα οδήγησε στην απόφαση για καραντίνα

heathrow0
Οι Βρετανοί που επιστρέφουν στη χώρα τους από τη Γαλλία, ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία, ανακοίνωσε απόψε η βρετανική κυβέρνηση.

Η Γαλλία γίνεται έτσι η εξαίρεση στον κανόνα που θα ισχύει στο εξής για τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» προορισμούς, όπως από τη Γαλλία ή την Ισπανία, δεν θα χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα, από την Δευτέρα, 19 Ιουλίου.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε απόψε ότι το μέτρο δεν θα ισχύσει για τη Γαλλία, γιατί στη χώρα αυτή είναι διαδεδομένη η παραλλαγή Βήτα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Κατά συνέπεια, όποιοι φτάνουν από τη Γαλλία θα πρέπει να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα, στο σπίτι τους ή σε άλλο κατάλυμα, έστω και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Οι ανεμβολίαστοι κουβαλάνε στα νησιά τον ιό - «Μάχη» με συνεχείς ελέγχους σε λιμάνια και αεροδρόμια

Καιρός: Κατεβαίνει στην Ελλάδα η «ψυχρή λίμνη» που χτύπησε τη Γερμανία - Καταιγίδες μετά τον καύσωνα

Take away: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ