Πανδημία: Ημερήσια κρούσματα και θάνατοι σε Κούβα, Μεξικό και Αργεντινή

Πανδημία: Ημερήσια κρούσματα και θάνατοι σε Κούβα, Μεξικό και Αργεντινή

Ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα - Νέοι περιορισμοί στο Μπουένος Άιρες - Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

cuba_cov
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.075 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 21 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 1.372 νεκρούς επί συνόλου 207.322 μολύνσεων.

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (795 κρούσματα σε 24 ώρες) παρέμεινε επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να φθάνει τις 1.135,5 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Καθώς την Κούβα έπληττε η τροπική καταιγίδα Έλσα και οι αρχές προχωρούσαν στην απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους σε περιοχές στην τροχιά του ακραίου καιρικού φαινομένου, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε πως «το σημαντικότερο είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, όπου κι αν βρισκόμαστε».

Οι αρχές συνεχίζουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μια δόση πάνω από 2,86 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά κάπου 6,67 εκατ. δόσεις. Σκοπός της κουβανικής κυβέρνησης είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) φέτος.


Μεξικό: Ακόμη 67 θάνατοι και πάνω από 1.800 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 67 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 1.805 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 233.689 νεκρούς επί συνόλου 2.541.873 μολύνσεων.

Αλλά η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο επίσημος απολογισμός, ο 4ος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν, για δεύτερη φορά φέτος, πως οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα είναι κατά σχεδόν 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.


Αργεντινή: 621 θάνατοι και πάνω από 17.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 621 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 17.277 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Κλείσιμο
Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 96.521 νεκρούς επί συνόλου 4.552.750 μολύνσεων ως αυτό το στάδιο από την εκδήλωσή της στην επικράτειά του, τον Μάρτιο του 2020.

Οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί πέντε κρούσματα της παραλλαγής αυτής, η οποία αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Για τον σκοπό αυτό, οι αρχές αποφάσισαν να μειώσουν στους 600 τον αριθμό των πολιτών που μπορούν να επαναπατρίζονται την ημέρα και να κλείσουν όλες τις άλλες πύλες εισόδου πλην του διεθνούς αεροδρομίου Εσέισα, στο νότιο Μπουένος Άιρες.

Το μέτρο αποφασίστηκε να επιβληθεί επειδή δεν διαπιστώνεται «κυκλοφορία στην κοινότητα» του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ο Ματίας Λάμενς. Εξασφαλίζει περισσότερο χρόνο να προχωρήσει η εκστρατεία ανοσοποίησης, «που επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως φυσικά δεν θα ισχύει «διά παντός».



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - «Συναγερμός» από τον Σωτήρη Τσιόδρα: Αυξητική τάση κρουσμάτων σε Αττική, Κρήτη, νότιο Αιγαίο

Survivor ο μεγάλος τελικός: Νικητής ο Σάκης Κατσούλης - Μικρότερη της μονάδας η διαφορά ανάμεσα στους φιναλίστ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

ΗΠΑ: Δεκατέσσερις νεκροί στο Σικάγο το Σαββατοκύριακο της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ