Κορωνοϊός - Απειλεί ο Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες: «Εμβολιαστείτε, αλλιώς θα σας βάλω φυλακή!»

Κορωνοϊός - Απειλεί ο Ντουτέρτε στις Φιλιππίνες: «Εμβολιαστείτε, αλλιώς θα σας βάλω φυλακή!»

Αργή πρόοδο σημειώνουν οι Φιλιππίνες στους εμβολιασμούς - Έχουν εμβολιαστεί πλήρως 2,1 εκατ. άτομα, όταν στόχος ήταν οι 70 εκατ. εμβοβολιασμοί ως το τέλος του έτους

duterte
Ο πρόεδρος των Φιλιππινών, Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε με φυλάκιση τη Δευτέρα, τους πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καθώς η χώρα «μάχεται» να περιορίσει την επέλαση της πανδημίας, καταγράφοντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 23.000 θανάτους.

«Εσείς επιλέγετε... εμβολιάζεστε ή θα σας βάλω φυλακή», δήλωσε ο Ντουτέρτε σε τηλεοπτικό μήνυμα τη Δευτέρα, μετά από τις αναφορές για χαμηλή προσέλευση σε αρκετά εμβολιαστικά κέντρα στην πρωτεύουσα Μανίλα.

Οι «απειλές» του Ντουτέρτε έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις αξιωματούχων υγείας, οι οποίοι έχουν πει ότι ενώ οι πολίτες καλούνται να λάβουν το εμβόλιο κατά της Covid, αυτό παραμένει εθελοντικό.

«Μην με παρεξηγείτε, υπάρχει μια κρίση σε αυτήν τη χώρα. Απλώς εκνευρίζομαι με τους Φιλιππινέζους που δεν τηρούν τις οδηγίες της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο Ντουτέρτε.

Μέχρι τις 20 Ιουνίου, οι υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων είχαν εμβολιάσει πλήρως 2,1 εκατομμύρια άτομα, σημειώνοντας αργή πρόοδο προς τον στόχο της κυβέρνησης να εμβολιάσει έως και 70 εκατομμύρια άτομα φέτος, σε μια χώρα 110 εκατομμυρίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκησε τον κορωνοϊό ο Τρεμόπουλος - Βγήκε με χειροκροτήματα από το νοσοκομείο μετά από 2 μήνες στη ΜΕΘ

To γερμανικό «πείραμα»: Βασικό εισόδημα 1.200 ευρώ... χωρίς καμία υποχρέωση!

Γλυκά Νερά: Όταν ο πιλότος κατέθετε στους αστυνομικούς για την «χαρούμενη οικογένειά του» με την Καρολάιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ