ECDC: Η Eυρώπη απέχει πολύ από το τείχος της ανοσίας

ECDC: Η Eυρώπη απέχει πολύ από το τείχος της ανοσίας

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών άνω των 18 ετών βρίσκεται κοντά στο 25% - Οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές ανέφερε η επικεφαλής του ECDC

5goWg-VK
To Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων, (ECDC), δημοσίευσε σήμερα μια νέα αξιολόγηση κινδύνου της κυκλοφορίας του SARS-CoV-2, με έμφαση στις ανησυχητικές μεταλλάξεις, τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και τη διάθεση εμβολίων στην ΕΕ, όπου κρίνει πως η ανοσία του πληθυσμού απέχει πολύ από το να επιτευχθεί στην Ευρωπαική Ένωση και απευθύνει προειδοποίηση για τους κινδύνους από την πρόωρη άρση των μέτρων.

Ο ECDC καταγράφει ότι οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη αναφέρουν φθίνουσες τάσεις στα ποσοστά ειδοποιήσεων COVID-19 14 ημερών, τη χρήση νοσοκομείων και μονάδων εντατικής θεραπείας (ICU) και τη θνησιμότητα.

Ωστόσο, η μετάδοση SARS-CoV-2 όπως αναφέρει παραμένει διαδεδομένη σε μεγάλο μέρος της ΕΕ. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε ολόκληρη την Ευρώπη παραμένει ευάλωτο στον ιό και η ανοσία του πληθυσμού απέχει πολύ από το να επιτευχθεί.

Από τις 3 Ιουνίου, η μέση αθροιστική λήψη εμβολίων στον ενήλικο πληθυσμό ΕΕ (ηλικίας 18 ετών και άνω) έφτασε το 46,2% για τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 22,3% για την πλήρη πορεία εμβολιασμού.

Τα ποσοστά αυτά σήμερα Πέμπτη ανήλθαν σε 50% για τους εμβολιασμένους με μια δόση και 25,8% για τους πλήρως εμβολιασμένους με το όριο για την ανοσία να έχει τεθεί στο 70%.  Το υψηλότερο επίπεδο πρόσληψης εμβολίου παρατηρήθηκε στους ηλικιωμένους ηλικίας 80+.

ECDC-VaccineTracker
Κλείσιμο


Η Διευθύντρια του ECDC Δρ. Αντρέα Άμμον, δήλωσε σχετικά ότι «υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για να φτάσουμε στην ανοσία του πληθυσμού. Οι αποφάσεις για τη διευκόλυνση των μέτρων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο τοπικό πλαίσιο και θα πρέπει να περιλαμβάνουν εκτιμήσεις σχετικά με την τρέχουσα ιογενή κυκλοφορία, τον επιπολασμό των ανησυχητικών μεταλλάξεων και την κάλυψη εμβολιασμού».

Ειδήσεις σήμερα: 

Χάνκοκ: Στο 91% των βρετανικών κρουσμάτων η μετάλλαξη «Δέλτα»

Αντιδρούν οι συνταξιούχοι για το φόρο έως και 55% στα αναδρομικά τους

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχιεπισκόπου του Μονάχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK