Βασιλακόπουλος: Απέχουμε ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης

Βασιλακόπουλος: Απέχουμε ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης

Ποια είναι τα ποσοστά ανοσίας στην χώρα – Πόσοι έχουν νοσήσει και πόσοι έχουν εμβολιαστεί – Πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στους ηλικιωμένους - Δείτε βίντεο

maskes-5
Για την πορεία της πανδημίας και της εμβολιαστικής διαδικασίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σημειώνοντας πως οι επόμενοι δύο μήνες είναι σημαντικοί τόσο για την τήρηση των μέτρων όσο και για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, αυτή τη στιγμή η ανοσία στη χώρα μας βρίσκεται περίπου στο 30%. Ένα 10% προέρχεται από αυτούς που έχουν νοσήσει κι ένα 20% από αυτούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού έχει μερική ανοσία καθώς έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως είπε όμως ο κ. Βασιλακόπουλος, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και ακόμη απέχουμε πολύ από αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό περίπου 70%, αλλά θα πρέπει το ποσοστό αυτό να αυξηθεί γιατί από αυτήν την ηλικιακή ομάδα προέρχονται τα περισσότερα θύματα της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο:


Ειδήσεις σήμερα 

Φρίκη στον Καναδά: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 215 παιδιά σε παλιό σχολείο στη Βρετανική Κολομβία -Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Ανάρπαστα τα ραντεβού – Σπάσαμε το φράγμα των δύο εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Στη Θράκη ο Τσαβούσογλου συνοδεία δεκάδων τουρκικών ΜΜΕ - «Ανεπιθύμητος» από τους Πομάκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ