Κορωνοϊός - Αγγλία: Κάτω από το «1» ο δείκτης R - Λιγότεροι από 1.000 οι ασθενείς σε νοσοκομεία

Κορωνοϊός - Αγγλία: Κάτω από το «1» ο δείκτης R - Λιγότεροι από 1.000 οι ασθενείς σε νοσοκομεία

Εξακολουθεί να μειώνεται η παρουσία της Covid στην Αγγλία - Ένα στα 1.180 άτομα είναι, πλέον, θετικό στην Covid - Κάτω από τις 100 οι καθημερινές εισαγωγές

london_pub
Εξακολουθεί να συρρικνώνεται το αποτύπωμα του κορωνοϊού στην Αγγλία, καθώς τα κρούσματα έπεσαν στο μισό μέσα σε ένα μήνα, ο δείκτης αναπαραγωγής R βρίσκεται ακόμα κάτω από το «1», ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έχει πέσει κάτω από τους 1.000, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), μόνο 46.000 άτομα είχαν κορωνοϊό στην Αγγλία κάθε ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, ή ένα στα 1.180 άτομα. Το αντίστοιχο νούμερο ήταν περίπου 112.000 προς τις αρχές Απριλίου - και υπολογίζεται πως μειώθηκε κατά 15% από την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα, κυβερνητικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι ο δείκτης αναπαραγωγής ήταν μεταξύ 0,8 και 1,0, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά εξακολουθεί να συρρικνώνεται.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία του NHS δείχνουν ότι ο αριθμός των μολυσμένων ασθενών σε νοσοκομεία σε όλη την Αγγλία έπεσε σε τριψήφιο νούμερο για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, πριν από εννέα μήνες. Οι καθημερινές εισαγωγές είναι τώρα κάτω από 100.

Τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους Άγγλους, καθώς δείχνουν πως η χαλάρωση των περιορισμών από τις 12 Απριλίου δεν ενίσχυσε την παρουσία της νόσου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι τόσο μεγάλος όσο ο μπαμπάς σου;»: Viral το βίντεο με το «φλερτ» του 51χρονου «Τσάντλερ» με 19χρονη

Μέση Ανατολή: Κατάρ, Τουρκία και Ιράν τάσσονται υπέρ της έναρξης συνομιλιών

Σε Ακρόπολη, Φάληρο και Ν. Σμύρνη είχε «ξαναχτυπήσει» ο 22χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK