Πανεπιστήμιο Κρήτης: Εγκαινιάστηκε το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί σε πανεπιστημιακή δομή

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Εγκαινιάστηκε το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί σε πανεπιστημιακή δομή

Η πρόταση για τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου έγινε από την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κυρία Λένα Μπορμπουδάκη

emvoliasmos_1
Το πρώτο εμβολιαστικό κέντρο για τη νόσο Covid-19 που λειτουργεί μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε πρόσφατα. Πρόκειται για δομή που λειτουργεί στον χώρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η πρόταση για τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου έγινε από την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κυρία Λένα Μπορμπουδάκη και ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής
Καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά.

Την οργάνωση και λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επιβλέπει συντονιστική επιτροπή υπό τους καθηγητές Χρήστο Λιονή, Χρήστο Τσατσάνη και Νικόλαο Τζανάκη σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

EmvoliastikoKentroPanKritis


Κλείσιμο
Στόχος του εγχειρήματος είναι η αύξηση των διενεργούμενων ραντεβού για εμβολιασμό όσων πολιτών επιθυμούν να θωρακιστούν έναντι του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, δια του διδακτικού προσωπικού της, συμμετέχει ενεργά σε Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Υγείας. Ενώ το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Σχολής, το μοναδικό διαπιστευμένο Εργαστήριο στη Νότια Ελλάδα, έχει αναλάβει όλο το βάρος των εργαστηριακών ελέγχων της πανδημίας.

Παράλληλα, το επιστημονικό προσωπικό της Ιατρικής Σχολής Κρήτης εργάζεται με αφοσίωση για την ορθή λειτουργία των Κλινικών Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Κρήτης έχει αναλάβει την εκπαίδευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων της Κρήτης σε θέματα υγιεινής και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Τέλος, η Ιατρική Σχολή έχει συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τον κορωνοϊό και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με τη διοργάνωση εκπομπών ραδιοφωνικών-τηλεοπτικών και τη δημιουργία spot.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κουδούνι τη Δευτέρα: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Απόπειρα βιασμού σε ταξί στα Πατήσια: Τι λέει η μητέρα της φοιτήτριας

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 από τέλος Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ