Κορωνοϊός - Sanofi: Συμφώνησε με τη Moderna για την παραγωγή 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου

Κορωνοϊός - Sanofi: Συμφώνησε με τη Moderna για την παραγωγή 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου

Έχουν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες της Sanofi με τις Pfizer και Johnson & Johnson - Παράλληλα, η γαλλική φαρμακευτική κάνει δοκιμές για δυο δικά της εμβόλια κατά της Covid

Sanofi
Σε συμφωνία με τη Moderna για την παραγωγή 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid, έφτασε η Sanofi, η οποία θα εμπλακεί στη συγκεκριμένη διαδικασία από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η γαλλική φαρμακευτική θα αξιοποιήσει για τον σκοπό αυτό το εργοστάσιό της στο Νιού Τζέρσεϊ, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες αυτού του deal.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την τρίτη παρόμοια συμφωνία της Sanofi φέτος. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία δεσμεύθηκε να βοηθήσει στην παροχή περισσότερων από 125 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για λογαριασμό των Pfizer και BioNTech, από αυτό το καλοκαίρι.

Ένα μήνα αργότερα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή φιαλιδίων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson με ρυθμό περίπου 12 εκατομμυρίων δόσεων το μήνα.

Ακόμη, η Sanofi δήλωσε ότι εξακολουθεί να εργάζεται για την ανάπτυξη δύο δικών της εμβολίων κατά της COVID-19, ένα σε συνεργασία με τη βρετανική GlaxoSmithkline και ένα άλλο μαζί με την αμερικανική εταιρεία Translate Bio.

Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός σκόρπισε τον τρόμο σε πλατεία στα Τίρανα - Τον σταμάτησε άνδρας που πήδηξε μέσα από το παράθυρο!

Προκλητικά «κορωνοπάρτι» στην Πάτρα: «Ανοίξτε τον ήχο για τα δελτία ειδήσεων!»

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK