Βασιλακόπουλος: Οι πολίτες να σεβαστούν τις αποφάσεις - Κίνδυνος να εκτροχιαστεί η πανδημία αν δεν προσέξουμε

Βασιλακόπουλος: Οι πολίτες να σεβαστούν τις αποφάσεις - Κίνδυνος να εκτροχιαστεί η πανδημία αν δεν προσέξουμε

Υγειονομικός και όχι οικονομικός ο λόγος για το άνοιγμα της εστίασης – Να διαφυλάξουν οι καταστηματάρχες την τήρηση των μέτρων

vasilakopoulos22
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ημέρες του Πάσχα έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας πως εάν δεν προσέξουμε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκτροχιασμού της πανδημίας.

Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης και το Πάσχα να μειώσουν τις συναντήσεις από σπίτι σε σπίτι, όπως έκαναν και τα Χριστούγεννα, συναντώντας μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους και να μη διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα συγκεντρώσεων χιλιάδων πολιτών σε πλατείες. «Ο λόγος που θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι οικονομικός, αλλά υγειονομικός. Αυτή τη στιγμή πάρα πολύς κόσμος βρίσκεται μέσα στα σπίτια και δεν υπάρχει η δυνατότητα, ειδικά στην Αθήνα, να βρεθούν εκτός σπιτιών. Αφού θα συναντιέται, είναι επικίνδυνο να το κάνει μέσα στο σπίτι, γιατί η μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους είναι από 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εξωτερικούς χώρους. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες πρέπει να διαφυλάξουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους απαιτώντας από τους πελάτες τους να τηρούν τα μέτρα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cau2sg402r41-sf)

Ειδήσεις σήμερα:

Πανδημία-Αργεντινή: Ξεπέρασαν τους 60.000 οι θάνατοι και τα 2,7 εκατ. τα κρούσματα

Συρία-Ισραήλ: Αντιαεροπορικός πύραυλος εξερράγη κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρα στη Ντιμόνα

Survivor: Πάσχα χωρίς Παππά στον Άγιο Δομίνικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK