Κορωνοϊός - Γεωργαντάς: Τα θετικά self test θα πρέπει να επαληθεύονται για τις άδειες και τις απουσίες

Κορωνοϊός - Γεωργαντάς: Τα θετικά self test θα πρέπει να επαληθεύονται για τις άδειες και τις απουσίες

Εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ για το πλαίσιο στο οποίο θα εφαρμοστεί το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

γεωργαντασ
Νέο όπλο, πολύ αποτελεσματικό χαρακτήρισε μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ 100,3 τα self test ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.  

Σημείωσε ότι  380 χιλιάδες self test διατέθηκαν μέσα σε 3 ημέρες σε μαθητές λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και βρέθηκαν 673 θετικά άτομα.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι τα θετικά self test πρέπει να επαληθευτούν, ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές.

Σχετικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τόνισε ότι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη για το πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι το πιστοποιητικό θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.

Ο κ Γεωργαντάς σημείωσε ακόμα πως μέσω της πλατφόρμας Solon.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά ένα ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας, το οποίο ενοποιεί 25 διαφορετικά δικαστικά πιστοποιητικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανικά ΜΜΕ: Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Γιώργος Καραϊβάζ;

Δεκτό από το καλοκαίρι το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις αεροπορικές εταιρείες

Δημοσκόπηση GPO: Η ΝΔ 12 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ - Οι πιο δημοφιλείς υπουργοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα