Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Η πανδημία απέχει πολύ από το τέλος

Αν και το τέλος της πανδημίας είναι ακόμη μακριά, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σημειώνει ότι μπορεί να τεθεί σε έλεγχο τους επόμενους μήνες – «Οι ΜΕΘ σε πολλές χώρες ξεχειλίζουν και οι άνθρωποι πεθαίνουν»

tedros
Μακριά βλέπει το τέλος της πανδημίας ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγεζούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι η σύγχυση και ο εφησυχασμός στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού σημαίνει ότι η πανδημία απέχει πολύ από το να τελειώσει. Ωστόσο, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο εντός μηνών, εφόσον εφαρμοστούν αποδεδειγμένα μέτρα για τη δημόσια υγεία.

«Θέλουμε κι εμείς να δούμε τις κοινωνίες και τις οικονομίας να ξανανοίγουν και να γίνονται ξανά ταξίδια και εμπόριο. Αλλά τώρα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε πολλές χώρες ξεχειλίζουν και οι άνθρωποι πεθαίνουν και είναι κάτι απολύτως αποφευκτό», τόνισε, προσθέτοντας όμως ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να υπάρξει αισιοδοξία.

Η μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων τους πρώτους δύο μήνες του χρόνου δείχνουν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ότι ο κορωνοϊός αλλά και οι μεταλλάξεις μπορούν να σταματήσουν. Η μετάδοση της Covid-19, ανέφερε, οφείλεται σε «σύγχυση, εφησυχασμό και ασυνέπεια στα μέτρα δημόσιας υγείας».

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ μάλιστα ανέφερε ότι ορισμένες χώρες, παρά την αύξηση της μετάδοσης του κορωνοϊού, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα είναι γεμάτα, ενώ οι αγορές είναι ανοιχτές και επικρατεί συνωστισμός, ενώ σχολίασε ότι ορισμένοι θεωρούν ότι επειδή είναι σχετικά νέοι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν θα νοσήσουν.

Πλέον, η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία και έγινε η δεύτερη χώρα σε αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Η υπεύθυνη της ομάδας Covid-19 του ΠΟΥ Μαρία βαν Κερκόβε ανέφερε ότι η πανδημία είχε αύξηση 9% στα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα -ήταν η έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα με αύξηση – και 5% μείωση στους θανάτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας αστυνομικού από έμπορο ναρκωτικών

Γερμανία: Παράταση του lockdown για τρεις εβδομάδες συμφώνησαν τα κρατίδια

Ισόβια στον σωφρονιστικό υπάλληλο που σκότωσε τον κουνιάδο του μέσα στο σπίτι του στα Μέγαρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK