Κορωνοϊός - Moderna: Οι παραδόσεις των συμφωνημένων δόσεων στην ΕΕ θα γίνουν κανονικά

Κορωνοϊός - Moderna: Οι παραδόσεις των συμφωνημένων δόσεων στην ΕΕ θα γίνουν κανονικά

Η αμερικανική εταιρεία απαντά σε δημοσίευμα της γερμανικού Business Insider περί πιθανής ακύρωσης παράδοσης 848.000 δόσεων στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου

moderna_vaccine_1
Σε καλό δρόμο για να καλύψει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον αριθμό δόσεων εμβολίου κατά της Covid που πρέπει να παραδοθούν, βρίσκεται η Moderna, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκρόσωπός της, απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε γερμανικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καθυστερήσεις.

«Η Moderna έχει δεσμευτεί να τηρήσει στον χρόνο τους όλες τις τριμηνιαίες συμβατικές συμφωνίες παράδοσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με μεμονωμένα κράτη μέλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής φαρμακευτικής, μέσω email, στο Reuters.

«Οι παραδόσεις του Απριλίου βρίσκονται σε καλό δρόμο για να καλύψουν τις ποσότητες δόσεων που είχαν προηγουμένως κοινοποιηθεί στις κυβερνήσεις» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ένα δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης του Business Insider ανέφερε ότι η παράδοση έως και 878.400 δόσεων του εμβολίου της Moderna που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί, επικαλούμενο άγνωστες πηγές στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Αναφερόμενη στο θέμα, η Moderna ξεκαθάρισε ότι «δεν ακυρώνει τις αποστολές παράδοσης, αλλά μπορεί μερικές φορές να παρέχει ενημερώσεις (σχετικά με) οδηγίες παράδοσης με βάση την πορεία της παραγωγής και την απελευθέρωση της παρτίδας».

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας είπε ότι η Moderna δεν είχε κοινοποιήσει καμία αλλαγή στο σχέδιο παράδοσής της.

Παράλληλα, η Moderna αρνήθηκε να δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με το μηνιαίο εύρος δόσεων που προορίζεται για την Ευρώπη, αν και προηγουμένως έχει επιβεβαιώσει ότι το 2021 οι παραδόσεις θα περιλαμβάνουν 160 εκατομμύρια για την ΕΕ και 17 εκατομμύρια για τη Βρετανία. Σε όλο τον κόσμο, έχει δεσμευτεί να παράγει τουλάχιστον 700 εκατομμύρια δόσεις φέτος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιταλία: Συμφωνία κυβέρνησης - επιχειρήσεων για εμβολιασμούς στους χώρους εργασίας

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεδριάζουν στις 20:00 οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ - Περιμένουν τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ

Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ