Κύπρος: «Πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο για αγορά ρωσικών εμβολίων Sputnik

Κύπρος: «Πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο για αγορά ρωσικών εμβολίων Sputnik

Εφόσον το εμβόλιο εγκριθεί από τον ΕΜΑ η Κύπρος θα αγοράσει σε πρώτη φάση 50.000 δόσεις

Sputnik_v
Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου έχει εγκρίνει την αγορά 50.000 δόσεων εμβολίων Sputnik από την Ρωσία και δεν αποκλείεται να αγοράστουν και επιπρόσθετες δόσεις, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του σκευάσματος από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε σήμερα ότι η Κυβέρνηση, στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνει για εξασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού εμβολίων, και λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται, αποφάσισε μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, να αγοραστεί σε πρώτη φάση ποσότητα 50.000 εμβολίων Sputnik. «Αυτή» είπε, «είναι η πρώτη δόση και η σημασία του αριθμού είναι σχετική πάντοτε με τον χρόνο έγκρισης του εμβολίου από την ΕΕ. Δεν θα παραμείνουμε μόνο σε αυτή την ποσότητα αν η έγκριση γίνει σύντομα. Εάν η έγκριση γίνει στο τέλος του χρόνου, όταν θα έχει, ήδη, εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μας, πιθανόν να μη χρειαστούμε μεγάλες ποσότητες. Ανάλογα με τις ανάγκες θα εξαρτηθούν οι ποσότητες που θα παραγγείλουμε».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca, είπε πως αναμένεται η απόφαση μέχρι την Πέμπτη για το αν θα συνεχίσουν οι εμβολιασμοί. «Είναι σημαντικοί οι αριθμοί των εμβολίων της ΑΖ που λαμβάνουμε και επηρεάζουν σίγουρα το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι στο τέλος θα επιτραπεί αλλά είναι κάτι που δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε προτού ληφθεί η απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ανάλογα και με την απόφαση θα προχωρήσουμε», είπε.

Ο κ. Κούσιος, αναφερόμενος στα φαινόμενα παραβίασης των περιοριστικών μέτρων στη Λεμεσό είπε ότι «αν δεν προσέξουμε, αν δεν κάνουμε λίγη υπομονή σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό τεστ που διενεργούνται για να εντοπίζονται έγκαιρα οι συμπολίτες μας που έχουν μολυνθεί με τον ιό, αν δεν ελαφρύνουμε την πίεση στο σύστημα υγείας, θα μπούμε σε περιπέτειες. Είναι άδικο, διότι ο λαός μας έχει κάνει θυσίες για να είμαστε εδώ που είμαστε. Είναι άδικο τώρα που έμεινε λίγος χρόνος να έχουμε πισωγυρίσματα».

Ειδήσεις σήμερα 

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο ΠOY συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών 

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Γεωργιάδη με ΣΥΡΙΖΑ 

Μητσοτάκης στο CNN: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα βοηθήσουν τον τουρισμό - Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ