Κορωνοϊός: Από 66% ως 85% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson

Κορωνοϊός: Από 66% ως 85% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson

Στο 72% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε μελέτη στις ΗΠΑ - Το εμβόλιο της Johnson & Johnson προβλέπει τη λήψη μιας δόσης - Από την 14η μέρα η έναρξη της προστασίας κατά της Covid

emvolio
Το εμβόλιο μονής δόσης της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 αποδείχθηκε ότι είναι 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριας και σοβαρής νόσου σε μια παγκόσμια δοκιμή Φάσης 3, αλλά 85% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Το εμβόλιο ήταν 72% αποτελεσματικό έναντι μέτριας και σοβαρής νόσου στις ΗΠΑ, ανέφερε η Johnson & Johnson.

Μπορεί να έχει σημαντική ποσοστιαία διαφορά, ως προς την αποτελεσματικότητα, από τα εμβόλια των Pfizer BioNTech και Moderna, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson θα εξακολουθεί να είναι χρήσιμο κατά της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που απαιτεί τη λήψη μιας μονής δόσης.

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν ήδη στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη είναι περίπου 95% αποτελεσματικά συνολικά έναντι των συμπτωμάτων της Covid-19, με ίσως ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων.

«Μεταξύ όλων των συμμετεχόντων από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν μολυνθεί με μια ιική παραλλαγή που αναδύεται, το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen ήταν συνολικά 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων μέτριας και σοβαρής COVID-19, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Η έναρξη της προστασίας παρατηρήθηκε ήδη από την 14η ημέρα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Σημειώνεται πως η Janssen είναι το παράρτημα εμβολίων της Johnson & Johnson.

«Το επίπεδο προστασίας έναντι της μέτριας και σοβαρής μόλυνσης από COVID-19 ήταν 72% στις ΗΠΑ, 66% στη Λατινική Αμερική και 57% στη Νότια Αφρική, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό».

«Είμαστε 85% αποτελεσματικοί στην πρόληψη σοβαρής νόσου, την οποία ορίζουμε ως ασθένεια που σας κάνει να αισθάνεστε ιδιαίτερα άρρωστοι στο σπίτι, ή μπορεί να πάτε στο νοσοκομείο, ή και ακόμα χειρότερα», δήλωσε στο CNN ο Dr. Mathai Mammen, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Johnson & Johnson.

Ο Mammen είπε ότι η εταιρεία εργάζεται για να υποβάλει αίτηση χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ «μέσα σε μια εβδομάδα». Θα είναι η τρίτη εταιρεία που θα ζητήσει έγκριση από τον FDA για εμβόλιο κορωνoϊού, μετά τις Moderna και Pfizer / BioNTech.

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Η ΕE θέλει να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με την εταιρεία

Βασίλης Κώστας: Ο Έλληνας μουσικός που κατέκτησε την Αμερική με το λαούτο του

Ο Ερντογάν εξήγησε πού... διαφέρει ο πολιτισμός τους από τους άλλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ