Άλμπερτ Μπουρλά: Περισσότερες δόσεις εμβολίου - και νωρίτερα - στις ΗΠΑ

Άλμπερτ Μπουρλά: Περισσότερες δόσεις εμβολίου - και νωρίτερα - στις ΗΠΑ

Επιχειρεί να κλείσει μετωπα σχετικά με τον εφοδιασμό της αγοράς με εμβόλια η Pfizer, ενώ συνεχίζεται ο «πόλεμος» για τον εμβολιασμό στην Ευρώπη

Albert
Η Pfizer θα είναι σε θέση να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της. Η δέσμευση αυτή έρχεται εν  μέσω του «πόλέμου» που έχει ξεσπάσει για τις ευρωπαϊκές παραγγελίες. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla δήλωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία και ο εταίρος της, BioNTech, θα μπορέσουν να διανείμουν περισσότερες δόσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τα τέλη του β' τριμήνου λόγω μιας αλλαγής στην ετικέτα του εμβολίου που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να αποσπάσουν μια πρόσθετη δόση από κάθε φιαλίδιο.

Στις ΗΠΑ, οι Pfizer και BioNTech θα διανείμουν 120 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο, ήτοι 20 εκατομμύρια περισσότερες από αυτές που είχαν προαναγγείλει, δήλωσε ο Bourla σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Η Pfizer, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει τροφοδοτήσει τις κυβερνήσεις με 36 διαφορετικούς συνδυασμούς εμπορικά διαθέσιμων συρριγγών και βελόνων ούτως ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν την τελευταία δόση από τα φιαλίδια, είπε ο Bourla.

Η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της Pfizer έρχεται εν μέσω της ολοένα και εντεινόμενης ανησυχίας για τον αργό ρυθμό διανομής των εμβολίων και την ανησυχία για την περιορισμένη προσφορά δόσεων. Σύμφωνα με τον Bourla, η διανομή στις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα αργή τις πρώτες εβδομάδες, αν και αναμένει βελτίωση στον ρυθμό των χορηγούμενων δόσεων.


Ειδήσεις σήμερα

FKA Twigs για Shia LaBeouf: Δεν με άφηνε να κοιτάζω άνδρες στα μάτια και με κατηγορούσε ότι... αυνανιζόμουν

Μάχη για τη ζωή της δίνει 9χρονη στη Θεσσαλονίκη που έπαθε αλλεργικό σοκ

«Πιέζεται» η Γερμανία με 903 νεκρούς από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ