Ισραήλ: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε νέους και εφήβους

Ισραήλ: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε νέους και εφήβους

Περίπου 3,5 εκατομμύρια δόσεις προορίζονται για τον εμβολιασμό Ισραηλινών εφήβων - 900.000 πολίτες έχουν λάβει, ήδη, και τη δεύτερη δόση του εμβολίου

israil-koronoios
Ξεκίνησε ο εμβολιασμός νεαρών Ισραηλινών - ακόμη και εφήβων - με το ενέσιμο σκεύασμα του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας ΒioNTech.

Ο μεγαλύτερος οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ, «Clalit», εμβολίασε χθες νέους που έχουν γεννηθεί το 2003 και το 2004, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του.

Την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι θα εγκρίνει τον εμβολιασμό μαθητών Λυκείου, από 16 έως 18 ετών, εφόσον βεβαίως δοθεί η συγκατάθεση των γονιών τους.

Περίπου 3,5 εκατομμύρια δόσεις προορίζονται για τον εμβολιασμό Ισραηλινών εφήβων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Νew York Post.»

«Η εκπαίδευση πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκάντζ.

«Αφού διασφαλίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και οι νέοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξετάσεις τους και να επιστρέψουν στη σχολική κοινότητα το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι οι αρχές θα εμβολιάσουν όλους τους πολίτες, ηλικίας άνω των 16 ετών, έως το τέλος Μαρτίου.

Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού πριν από ένα μήνα, πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο περίπου εννέα εκατομμυρίων, έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, με βάση τα στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας.

Κλείσιμο
Ήδη 900.000 πολίτες έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στις 20 Δεκεμβρίου του 2020.

Αρχικά εμβολίασε το υγειονομικό προσωπικό και εν συνεχεία τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Αξίνει να σημειωθεί ότι, το Ισραήλ βρίσκεται σε τρίτο lockdown έως το τέλος Ιανουαρίου καθώς, παρά τον εμβολιασμό των πολιτών του με ταχύτατους ρυθμούς, δεν έχει περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου Covid ,γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε αυστηροποίηση των μέτρων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συνελήφθη ο Ασιάτης «Ελ Τσάπο» στην Ολλανδία - Ο βαρόνος ναρκωτικών με ετήσια έσοδα 70 δισ. δολαρίων

Προβλήματα και κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις στο επαρχιακό δίκτυο της Ηπείρου

«Πανδημία» αυθαιρεσιών στη Μύκονο - Με άδειες μικρής κλίμακας φτιάχνουν βίλες-«τέρατα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης