Μετάλλαξη κορωνοϊού: Για μεταλλαγμένο στέλεχος από τη Βραζιλία, κάνουν λόγο οι Βρετανοί

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Για μεταλλαγμένο στέλεχος από τη Βραζιλία, κάνουν λόγο οι Βρετανοί

Κλείνουν τα σύνορα στις πτήσεις και τους ταξιδιώτες απ΄οτη Βραζιλία - Πιθανό οι απαγορεύσεις να ισχύσουν για το σύνολο των χωρών της Νότιας Αμερικής - Το στέλεχος αυτό ενδέχεται να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια

britain
Η βρετανική κυβέρνηση προχωρά στην απαγόρευση υποδοχής πτήσεων από τη Βραζιλία, με στόχο να εμποδίσουν την εξάπλωση μιας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι «ανησυχεί» για το μεταλλαγμένο βραζιλιάνικο στέλεχος του ιού -για το οποίο η κυβέρνηση γνωρίζει για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες- και εξέφρασε φόβους ότι θα μπορούσε να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.

Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες ότι το στέλεχος είναι παρόμοιο με τα πολύ μεταδοτικά στελέχη του Κεντ και της Νοτίου Αφρικής που εμφανίστηκαν στα τέλη του προηγουμένου έτους.

Μάλιστα, οι Βρετανοί υπουργοί θα εξετάσουν σήμερα το ενδεχόμενο να επιβάλουν πλήρη απαγόρευση πτήσεων και επισκεπτών για το σύνολο της Νότιας Αμερικής για να αντιμετωπίσουν την παραλλαγή της Βραζιλίας.

Η βραζιλιάνικη παραλλαγή θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια ανατροπή στις προσπάθειες επιστροφής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ομαλότητα, αν και είναι άγνωστο προς το παρόν εάν το συγκεκριμένο στέλεχος έχει φτάσει στη Βρετανία.

Εν μέσω μιας διαμάχης για την απάντηση της κυβέρνησης στην τελευταία πίεση της πανδημίας, ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορήθηκε από τους βουλευτές για αποτυχία να επιβάλει άμεσα περιορισμούς στα σύνορα της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακραίοι Τούρκοι εθνικιστές επικρίνουν «ιέρακα» Τούρκο διπλωμάτη για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση διώκεται ο γυναικολόγος της Ρόδου - 17 μηνύσεις σε βάρος του

Νεκρός ηλικιωμένος σε ληστεία στην Αιτωλοακαρνανία - Βρέθηκε δεμένος με τη σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ