Παπαευαγγέλου: Γιατί εισηγηθήκαμε να ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Παπαευαγγέλου: Γιατί εισηγηθήκαμε να ανοίξουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

«Μελετάμε τα δεδομένα και αν υπάρξει τρίτο κύμα εδώ είμαστε να αλλάξουμε την εισήγηση μας» ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας

5205451
«Η ιστορία με τον κορωνοϊό θα τραβήξει, παρά τους εμβολιασμούς και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμα», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και αναφέρθηκε στο άνοιγμα σχολείων:

Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τόνισε επίσης ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, κυρίως για αναπτυξιακούς και έπειτα για εκπαιδευτικούς λόγους.

«Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Τα σχολεία είναι απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν, με γνώμονα την καλύτερευση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών μας. 

Ενημέρωση από την Βάνα Παπαευαγγέλου


Προβλέπεται η σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση μαθητών- εκπαιδευτικών, η λειτουργία των σχολείων σε μικρές ομάδες παιδιών, το τακτικό πλύσιμο χεριών και ο αερισμός αιθουσών. Στόχος είναι να ανοίξει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πιο ασφαλές μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον, εκεί που τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ για όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν.

Η ίδια χαρακτήρισε «ήρωες» και τους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι πέτυχαν μια προσομοίωση του σχολικού περιβάλλοντος και της μάθησης μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τις «κόκκινες περιοχές» η Επιτροπή εισηγήθηκε η οριζόντια επαναλειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Μελετάμε τα δεδομένα και αν υπάρξει τρίτο κύμα εδω είμαστε να αλλάξουμε την εισήγηση μας» πρόσθεσε. 

«Δεν εισηγηθήκαμε άνοιγμα στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς ανησυχούμε για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Κάθε εισήγησή μας γίνεται με πολλή προσοχή», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς δημοτικών και νηπιαγωγείων μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ Covid 19 μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Χαρδαλιάς: Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα πρόληψης

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι ανοίγουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά Σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων. Παράλληλα τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμετανόητος ο Τραμπ: Οι σπουδαίοι πατριώτες Αμερικανοί που με ψήφισαν θα έχουν ισχυρή φωνή στο μέλλον

Συνετρίβη αεροσκάφος κοντά στην Αγία Πετρούπολη - Πληροφορίες για τρεις νεκρούς

Ρουμανία: Ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα με τη μετάλλαξη της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK