Κορωνοϊός - Γερμανία: Αναμένουν άμεση έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca από την ΕΕ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Αναμένουν άμεση έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca από την ΕΕ

Την Τρίτη ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει ότι πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Ιανουάριο

koronoios_emvolio_0
Η Γερμανία αναμένει η ΕΕ να δώσει γρήγορα την έγκρισή της στο εμβόλιο κατά της covid-19 που έχουν αναπτύξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca, το οποίο έλαβε άδεια στη Βρετανία σήμερα.

Ο Κλάους Τσίχουτεκ, επικεφαλής του ινστιτούτου Paul Ehrlich, δήλωσε σήμερα ότι χάρη στη συνεχόμενη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της AstraZeneca από την ΕΕ, θα είναι εφικτό να ληφθεί αμέσως απόφαση μόλις υποβληθεί επίσημη αίτηση.

Ο Τσίχουτεκ διευκρίνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δεν έχει λάβει τέτοιου είδους αίτηση μέχρι σήμερα το πρωί, όμως μόλις αυτή υποβληθεί θα ξεκινήσει αμέσως η εξέτασή της.

«Μόλις υποβληθεί η αίτηση, μια απόφαση θα ληφθεί άμεσα», τόνισε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Τσίχουτεκ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ζήτησε να υπάρξει «άμεση και ενδελεχής εξέταση» του εμβολίου της AstraZeneca από τον ΕΜΑ, επιπλέον της αναμενόμενης έγκρισης του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19.

Την Τρίτη ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Ιανουάριο.

«Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη», δήλωσε σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής Noel Wathion.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο, πρόσθεσε. «Ούτε καν αρκετές για εντολή υπό όρους άδειας κυκλοφορίας», είπε. «Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και έπειτα από αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη αίτηση».

Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι είναι «απίθανη» η έγκριση τον επόμενο μήνα, προειδοποίησε.

Ειδήσεις σήμερα:

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ μέχρι την Πρωτοχρονιά

«Γκάζια» Μητσοτάκη για τις selfies κυβερνητικών στα εμβόλια

Τουρκία: Ισόβια σε 92 κατηγορούμενους για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK