ΗΠΑ: Αποτάχθηκε λευκός αστυνομικός που κατηγορείται ότι σκότωσε άοπλο μαύρο

ΗΠΑ: Αποτάχθηκε λευκός αστυνομικός που κατηγορείται ότι σκότωσε άοπλο μαύρο

«Η ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων δικαιολογεί την απόταξη» του Άνταμ Κόι, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, ο Τόμας Κουίνλαν.

coy_vs_hill
Λευκός αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε άοπλο μαύρο την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Κολόμπους, αποτάχθηκε από το σώμα χθες Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι αρχές στην πόλη αυτή των βόρειων ΗΠΑ.

Ο θάνατος του Αντρέ Μορίς Χιλ αναζωπύρωσε την αγανάκτηση σε μια χώρα όπου από την άνοιξη έχει εκδηλωθεί κίνημα ιστορικών διαστάσεων εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Ο 47χρονος Αφροαμερικανός βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός, ο Άνταμ Κόι. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν κληθεί για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή.




Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το επεισόδιο.

Κλείσιμο
«Η ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων δικαιολογεί την απόταξη» του Άνταμ Κόι, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, ο Τόμας Κουίνλαν.

Ο Χιλ ήταν ο δεύτερος μαύρος που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Κολόμπους μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες.

«Ο θάνατος του Αντρέ Χιλ αποτελεί ακόμη ένα τραγικό παράδειγμα της τάσης της αστυνομίας να θεωρεί τους μαύρους επικίνδυνους, ή εγκληματίες» εξ ορισμού, κατήγγειλε χθες ο Μπεν Κραμπ, ποινικολόγος γνωστός στις ΗΠΑ επειδή έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των οικογενειών πολλών Αφροαμερικανών που μετατράπηκαν σε θύματα της αστυνομικής βίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Τζορτζ Φλόιντ.

Ήταν ο θάνατος του Φλόιντ, στα τέλη Μαΐου, το γεγονός που οδήγησε να ξεσπάσουν οργισμένες διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας κι ώθησε σε διαδικασία ενδοσκόπησης την αμερικανική κοινωνία για το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσισμού που παραμένει βαθιά ριζωμένος σε μεγάλο μέρος της.


Ειδήσεις σήμερα: 

Βέλγιο: Ένοικοι οίκων ευγηρίας λαμβάνουν τα πρώτα εμβόλια κορωνοϊού

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Καταβάλλεται την Τρίτη σε 5.621 δικαιούχους

Εθνική Πινακοθήκη: Έτσι είναι σήμερα οι νέοι χώροι της - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης