Κορωνοϊός - Βρετανία: Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα πριν χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός - Βρετανία: Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα πριν χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου

Σύμφωνα με επιστημονικό σύμβουλο της Downing Street χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για την έγκριση της πρότασης που θα αφορά τον εμβολιασμό - Υπέρμαχοι αυτής της πρότασης ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Tony Blair και ο  πρώην διευθυντής ανοσοποίησης του υπουργείου Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

emvolio
Την ώρα που ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση Βρετανός επιστημονικός σύμβουλος της Downing Street δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα πριν την έγκριση μίας πρότασης η οποία θα αφορά την χορήγηση του εμβολίου σε περισσότερους ανθρώπους. Υπέρμαχοι αυτής της άποψης είναι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Tony Blair καθώς και ο πρώην διευθυντής ανοσοποίησης του υπουργείου Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Guardian για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα πρέπει να  χορηγούνται δύο δόσεις σε κάθε άτομο. Όμως τα περιορισμένα αποθέματα εμβολίου θα πρέπει να χορηγούνται σε διπλάσιο αριθμό ατόμων. Μάλιστα όσον αφορά τη δεύτερη λήψη αυτή θα πρέπει να γίνει όταν υπάρχει περισσότερο απόθεμα εμβολίων. Και ενώ η συγκεκριμένη πρόταση 
θα σήμαινε ότι κάθε ευάλωτο άτομο που είχε λάβει το εμβόλιο θα είχε λιγότερη προστασία, ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν τουλάχιστον κάποια προστασία θα διπλασιαζόταν.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Wendy Barclay, μέλος της συμβουλευτικής ομάδας New and Emerging Respiratory Virus Threats (Nervtag), μιλώντας στην επιτροπή επιστήμης και τεχνολογίας Commons επεσήμανε ότι «νομίζω ότι το ζήτημα με αυτό είναι ότι το εμβόλιο βασίζεται στη χορήγηση δύο δόσεις και η αποτελεσματικότητα είναι σε αυτή τη βάση. Παράλληλα συμφωνόντας με έναν βουλευτή των Εργατικών τόνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική του εμβολιασμού θα ήταν «επικίνδυνη». 

Ο Tony Blair  μιλώντας στο πρώι της Τετάρτης στο πρόγραμμα του BBC Radio 4's Today τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί η πρόταση που έχει στην κατοχή της η βρετανική κυβέρνηση και αφορά τη διάδοση των δόσεων του εμβολίου επειδή «βρισκόμαστε σε ένα σοβαρό περιορισμό μέχρι τον εμβολιασμό».

Ακόμη πρόσθεσε ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca που αναμένεται να εγκριθεί μέχρι το τέλος του μήνα είναι πιο εύκολο να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί, ενώ όταν διατεθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.


Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Το απόγευμα θα πιστωθεί το Δώρο στους δικαιούχους

Μελέτη Αμερικανών επιστημόνων: Η υφασμάτινη μάσκα δεν αρκεί για προστασία από τον κορωνοϊό

Κωδικός «Χριστούγεννα»: Μπλόκα, κλειστοί δρόμοι, έφοδοι σε κορωνο-πάρτι και περιπολίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ