Κορωνοϊός - J&J: Διέκοψε αιφνιδιαστικά τις δοκιμές του εμβολίου στη Λατινική Αμερική

Κορωνοϊός - J&J: Διέκοψε αιφνιδιαστικά τις δοκιμές του εμβολίου στη Λατινική Αμερική

Η φαρμακευτική εταιρεία θέλει να μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε παγκόσμια κλίμακα για να επιταχύνει τις διαδικασίες ελέγχου και αιτήματος για έγκριση

emvolio_koron
Στην απόφαση να διακόψει απότομα και χωρίς προειδοποίηση τις δοκιμές του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική προχώρησε η Johnson & Johnson, δίνοντας, μάλιστα, εντολή στους επιστήμονες από έξι χώρες της περιφέρειας να ολοκληρώσουν το έργο τους εντός 48 ωρών, σύμφωνα με όσα δήλωσαν δύο ερευνητές στο Reuters.

Η διακοπή αυτή οφειλόταν στην απόφαση της J&J, που ανακοινώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, να περιοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων εθελοντών σε περίπου 40.000 άτομα παγκοσμίως, από τους 60.000, που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Η φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε, μάλιστα, ότι η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στις εξεταζόμενες περιοχές, μπορεί να της προσφέρει αρκετά δεδομένα για να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, χωρίς πρόσθετες δοκιμές.

Η ταχύτερη ολοκλήρωση της εγγραφής νέων εθελοντών - ενώ η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί ήδη την κατάσταση των εθελοντών που συμμετέχουν - μπορεί να επιτρέψει στη J&J να ζητήσει έγκριση από τις ΗΠΑ στις αρχές του επόμενου έτους, εάν το εμβόλιο αποδειχθεί επιτυχές ενάντια σε έναν ιό που έχει ήδη σκοτώσει 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η κίνησή της στη Λατινική Αμερική έχει δημιουργήσει ερωτήματα και προκαλεί απογοήτευση σε ερευνητές, κυβερνητικούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες ασθενειών. «Προκάλεσε αναστάτωση το γεγονός πως δεν είχαμε προηγούμενη προειδοποίηση και απογοητεύσαμε εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν σχεδιάσει να συμμετέχουν στις δοκιμές» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως η J&J περιμένει μια αρχική ανάλυση των δεδομένων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Αν τα νέα είναι θετικά, τότε θα ζητήσει έγκριση από τον FDA τον Φεβρουάριο.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πάνω από ένα εκατ. δόσεις εμβολίων αναμένονται τον Ιανουάριο - Νέο «δίδυμο» στην καθημερινή ενημέρωση

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Μέχρι τα μεσάνυχτα πτήσεις από την Μ.Βρετανία στην Αθήνα

ΟΓΑ: Με τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ