Moderna: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων στις ΗΠΑ – Αύριο πιθανόν το πρώτο εμβόλιο

Moderna: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων στις ΗΠΑ – Αύριο πιθανόν το πρώτο εμβόλιο

Η διανομή του εμβολίου της Moderna θεωρείται ευκολότερη καθώς δεν απαιτεί χαμηλές θερμοκρασίας – Τα φορτία ξεκίνησαν από τις αποθήκες με προορισμό τις εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης

23570786
Ξεκίνησε η διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Moderna, που μεταφέρονται από τις αποθήκες με προορισμό τις εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης διανομής του δεύτερου εγκεκριμένου εμβολίου του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Η διανομή του εμβολίου της Moderna σε περισσότερες από 3.700 τοποθεσίες στις ΗΠΑ θα ευρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει το πρώτο εμβόλιο να γίνεται αύριο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού προγράμματος εμβολιασμού Μόνσεφ Σλάουι.

23570398



«Ανυπομονούμε για το εμβόλιο. Θα είναι λίγο ευκολότερη η διανομή του, επειδή δεν απαιτεί χαμηλές θερμοκρασίες όπως εκείνο της Pfizer», επισήμανε ο Σλάουι μιλώντας στο CNN.

Η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 5,9 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna και 2 εκατομμύρια της Pfizer αυτήν την εβδομάδα.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιες χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις προς τη Βρετανία μετά τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Δημόπουλος: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού δεν επηρεάζει το εμβόλιο

O κορωνοϊός «σαρώνει» στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ καθώς ξεκινά η διάθεση των εμβολίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ