Κορωνοϊός - Γερμανία: «Ο ενδελεχής έλεγχος του εμβολίου προηγείται της ταχύτητας», λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Ο ενδελεχής έλεγχος του εμβολίου προηγείται της ταχύτητας», λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

Ποιες είναι οι δυο προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει επιτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στο δρόμο προς την έγκριση του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γερμανίας

emvolio
Στη συζήτηση για την ταχύτερη έγκριση ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, παρενέβη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ ο οποίος υπερασπίστηκε τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν στην κριτική η οποία του ασκείται για καθυστέρηση της έγκρισής του.

«Η έγκριση του εμβολίου για τον κορωνοϊό δεν αφορά μόνο την ταχύτητα, αλλά φυσικά και τον ενδελεχή (εργαστηριακό) έλεγχο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα πρέπει να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτές τις δύο προκλήσεις εάν θέλει πράγματι να επιτρέψει την πανευρωπαϊκή έγκριση του εμβολίου πριν από τα Χριστούγεννα ακολουθώντας την κανονική διαδικασία», τόνισε στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Κάθε μέρα που μπορούμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό νωρίτερα βοηθά στην ανακούφιση του συστήματος υγείας μας και στη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Αυτή θα ήταν καλή είδηση ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στη Γερμανία, για τους εργαζόμενους στην υγεία και για την κοινωνία στο σύνολό της», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Πηγή: Rheinische Post

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση μέτρων: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα - «Πρεμιέρα» για την περιποίηση νυχιών

Αγορά βιβλίου εν καιρώ πανδημίας: Πόσο και τι διαβάζουν οι Έλληνες στην καραντίνα

Εκκλησίες - Χριστούγεννα: Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ