Κορωνοϊός: Στη μάχη και τα πυρηνικά καταφύγια του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου (Βίντεο)

Κορωνοϊός: Στη μάχη και τα πυρηνικά καταφύγια του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου (Βίντεο)

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής Διαχείρισης Κέντρου Υγείας της Περιφέρειας Αττικής Πάνος Ευσταθίου «θα λειτουργήσουν κι αυτά τις επόμενες μέρες εφόσον υπάρξουν περιστατικά που πρέπει να θεραπευθούν»

424-nosokomeio
Και τα πυρηνικά καταφύγια του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου θα χρησιμοποιηθούν εφόσον παραστεί ανάγκη για τη νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού.

"ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 424 ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΑ"


 Ο κ. Ευσταθίου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ΝΕΤ24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα και τόνισε τα ακόλουθα:

«Έγινε μια ανακοίνωση την οποία λίγοι την κατάλαβαν. Το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 είναι ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ευρώπης. Χτίστηκε πριν 15-20 χρόνια. Είχα την ιδιαίτερη τιμή σαν διευθυντής στη διεύθυνση υγειονομικού του πρώτου γραφείου μέσα στα πλαίσια αυτά να παρακολουθήσω την διαδικασία της ανέγερσής του. Το στρατιωτικό αυτό νοσοκομείο όπως είναι χτισμένο έχει από κάτω τρία υπόγεια με αντιπυρηνική προστασία. Αυτά είναι πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της εφεδρείας. Η αντιμετώπιση του covid είναι προς δύο κατευθύνσεις. Είναι τα περιστατικά εκείνα που θα νοσηλευτούν για covid και τα περιστατικά εκείνα που θα διασωληνωθούν για covid. Άλλο οι μονάδες εντατικής θεραπείας στις οποίες επιλεκτικά μπορούν να βρεθούν κάποιοι χώροι και εφόσον υπάρξει η αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό. Γιατί τώρα το να ανοίξουμε πενήντα κρεβάτια αντιλαμβάνεστε τι προσωπικό χρειάζεται. Σίγουρα ένας αριθμός ειδικοτήτων της ιατρικής είναι κοντά στην αντιμετώπιση του έκτακτου περιστατικού. Κι ένας αριθμός νοσηλευτών έχει κάποια σχετική εκπαίδευση».

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται η ρύθμιση για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στην αγορά

Στο 73% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό σε όλη τη χώρα

Προσαγωγές ατόμων μέσα στο Πολυτεχνείο - Ταυτόχρονη επιχείρηση και στην Πολυτεχνειούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ