Τσακρής (ΘΕΜΑ 104,6): Θέλει πολύ καλή διερεύνηση αν η παρενέργεια σχετίζεται με το εμβόλιο

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δοθούν τα δεδομένα αντικειμενικά ώστε ο κόσμος να νιώσει ασφάλεια για τα τελικά αποτελέσματα των δοκιμών» είπε για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις κλειστές δομές καθώς «μπορούν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης» τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

«Για αυτό το λόγο χρειάζεται πολύ καλή επιδημιολογική επιτήρηση ώστε να εντοπίσουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες εστίες. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα γηροκομεία, συστηματικά και σε σταθερή βάση καθώς εξελίσσεται η επιδημία και περιμένουμε έναν δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα» πρόσθεσε ο κ. Τσακρής.

Ερωτηθείς για την διακοπή των ερευνών του εμβολίου της AstroZeneca είπε ότι «είναι μέσα στα πλαίσια του αναμενόμενου» τονίζοντας ότι «θέλει πολύ καλή διερεύνηση αν η παρενέργεια σχετίζεται με το εμβόλιο».

Όπως εξήγησε «αυτό μπορεί να σημαίνει μια καθυστέρηση στην όλη εξέλιξη της μελέτης με συνέπεια καθυστέρηση και στη διαθεσιμότητα του εμβολίου. Έχει, όμως, πολύ μεγάλη σημασία να δοθούν τα δεδομένα αντικειμενικά ώστε ο κόσμος να νιώσει ασφάλεια για τα τελικά αποτελέσματα των δοκιμών. Η διαφάνεια είναι το πιο σημαντικό για την όλη διαχείριση».

Εξηγώντας, τέλος, τι περιμένουν οι ειδικοί από τη φάση 3 στην οποία βρίσκεται το εμβόλιο αυτό είπε ότι «θα δώσει σημαντικά αποτελέσματα σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Μας ενδιαφέρουν κυρίως οι μεγάλες ηλικίες που μπορεί η ανοσολογική απάντηση να είναι μειωμένη».




Ειδήσεις σήμερα:

Folli-Follie: Η αποκαθήλωση της «αγίας» οικογένειας

Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ: «Δεν ήθελα να δημιουργήσω πανικό»

Η εποχή των technosexuals: Η ψηφιακή βοηθός της Amazon ερεθίζει τους άνδρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr