Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ: «Δεν ήθελα να δημιουργήσω πανικό»
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε και δικαιολόγησε τη στάση του απέναντι στο ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος
Μετά τις αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορωνοϊού, επιμένοντας ότι πάνω απ’ όλα ήθελε να αποφευχθεί ο «πανικός».
Οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η δημοσιοποίηση αποσπασμάτων αυτού του βιβλίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «προδοσία» του αμερικανικού λαού από τον πρόεδρο.
«Ήθελα πάντα να υποβαθμίζω» τον κίνδυνο, εξήγησε ο Τραμπ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γούντγουορντ στις 19 Μαρτίου.
Όταν ρωτήθηκε, σήμερα το απόγευμα, για το θέμα αυτό, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε αυτή τη δήλωση. «Ήμουν πολύ ανοιχτός, με τον Γούντγουορντ και με οποιονδήποτε άλλο: δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε τον πανικό», είπε.
«Δεν θέλω να φοβούνται οι άνθρωποι, δεν θέλω να δημιουργώ πανικό», επέμεινε ο πρόεδρος, ο οποίος στις αρχές της πανδημίας δήλωνε ότι ο νέος κορωνοϊός θα εξαφανιζόταν «σαν από θαύμα».
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.