Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ: «Δεν ήθελα να δημιουργήσω πανικό»

Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ: «Δεν ήθελα να δημιουργήσω πανικό»

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε και δικαιολόγησε τη στάση του απέναντι στο ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος

covid_trump
Μετά τις αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορωνοϊού, επιμένοντας ότι πάνω απ’ όλα ήθελε να αποφευχθεί ο «πανικός».

Οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η δημοσιοποίηση αποσπασμάτων αυτού του βιβλίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «προδοσία» του αμερικανικού λαού από τον πρόεδρο.

«Ήθελα πάντα να υποβαθμίζω» τον κίνδυνο, εξήγησε ο Τραμπ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γούντγουορντ στις 19 Μαρτίου.

Όταν ρωτήθηκε, σήμερα το απόγευμα, για το θέμα αυτό, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε αυτή τη δήλωση. «Ήμουν πολύ ανοιχτός, με τον Γούντγουορντ και με οποιονδήποτε άλλο: δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε τον πανικό», είπε.

«Δεν θέλω να φοβούνται οι άνθρωποι, δεν θέλω να δημιουργώ πανικό», επέμεινε ο πρόεδρος, ο οποίος στις αρχές της πανδημίας δήλωνε ότι ο νέος κορωνοϊός θα εξαφανιζόταν «σαν από θαύμα».

Ειδήσεις σήμερα

Ο Μακρόν σχολιάζει σε άπταιστα ελληνικά τη φωτιά στη Μόρια

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Λαύριο

Πάνω από 9 εκατομμύρια οι φτωχοί στη Γαλλία το 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης