Η Ρωσία συμφώνησε με την Πολιτεία Παρανά της Βραζιλίας για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Η Ρωσία συμφώνησε με την Πολιτεία Παρανά της Βραζιλίας για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik-V

Παρά τις επιφυλάξεις, η Μόσχα επιμένει ότι το εμβόλιο είναι έτοιμο να βγει στην αγορά – Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι αναμένει «με ανυπομονησία» την ανάλυση των αποτελεσμάτων από τις κλινικές δοκιμές

putin_sputn
Σε συμφωνία με την Πολιτεία Παρανά της Βραζιλίας ήρθε η Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 που σύμφωνα με τη Μόσχα είναι έτοιμο να μπει στην αγορά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η ανακοίνωση της Μόσχας για το εμβόλιο με την ονομασία Sputnik-V βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα. Η Ρωσία επιμένει ότι είναι έτοιμο, παρά τις επιφυλάξεις που έχουν ακουστεί για την αποτελεσματικότητά του και για την έλλειψη αποτελεσμάτων από τις κλινικές δοκιμές. Την ίδια ώρα, άλλες φαρμακοβιομηχανίες σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν ακόμη τις κλινικές δοκιμές τους.

Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι αναμένει «με ανυπομονησία» να αναλύσει τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές του Sputnik-V. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε χθες ότι η τελική φάση των δοκιμών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 εθελοντών, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη.

«Ο ΠΟΥ είναι σε επαφή με τους επιστήμονες και τις ρωσικές αρχές και περιμένει ανυπόμονα να μελετήσει τις λεπτομέρειες των δοκιμών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός. «Η επιτάχυνση της έρευνας για ένα εμβόλιο θα πρέπει να γίνεται ακολουθώντας τις προκαθορισμένες διαδικασίες για κάθε στάδιο, ώστε να διασφαλιστεί πως κάθε εμβόλιο που θα παραχθεί τελικά θα είναι ταυτόχρονα ασφαλές και αποτελεσματικό», συνέχισε ωστόσο ο ΠΟΥ.

Μέχρι τώρα, η Ρωσία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερείς μελέτες για τα αποτελέσματα των ερευνών της, που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 262 κρούσματα κορωνοϊού - 85 στη Θεσσαλονίκη, 66 στην Αττική

Βρετανία: Με νέα μέθοδο καταγραφής... μειώθηκαν κατά 5.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό

Μπερλουσκόνι: Η πρώτη δημόσια φωτογραφία με την κατά 53 χρόνια μικρότερή αρραβωνιαστικιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ