Μαγιορκίνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Υπάρχει πιθανότητα να είμαστε στο προοίμιο β' κύματος κορωνοϊού

Μαγιορκίνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Υπάρχει πιθανότητα να είμαστε στο προοίμιο β' κύματος κορωνοϊού

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη διαχείριση της πανδημίας – Η μάσκα εφαρμόζεται σε μέρη που υπάρχει πιθανότητα υπερμετάδοσης 

magiorkinis1
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η χώρα να έχει μπει στο προοίμιο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού άφησε ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Τάκη Σπηλιόπουλο.

«Υπάρχει πιθανότητα να βρισκόμαστε στο προοίμιο δεύτερου κύματος» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως ότι δεν βλέπει «να είναι μη διαχειρίσιμο». Μάλιστα, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι ανησυχία πρέπει να υπάρξει εάν τα «ορφανά» κρούσματα ξεπεράσουν τα 50.

Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι ο κινούμενος μέσος όρος είναι εντός των στατιστικών ορίων. Για τα σημερινά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι «η Τρίτη εμφανίζει σχεδόν πάντα ένα αυξημένο φορτίο».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαγιορκίνης διαβεβαίωσε ότι η ετοιμότητα που υπάρχει ως απάντηση σε νέα κρούσματα είναι σε καλό επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη χρήση μάσκας, σε μέρη που η υπερμετάδοση είναι πιθανή και στο καλό σκρίνινγκ στις πύλες εισόδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αθήνα: Ναι στο διάλογο, μετά την απόσυρση του Oruc Reis, αλλά με «κόκκινες γραμμές»

Δένδιας: Προϋπόθεση για διάλογο με την Τουρκία ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου

ΓΕΕΘΑ: Η υπερσύγχρονη πυραυλάκατος «Καραθανάσης» εντάχθηκε στη δύναμη του Στόλου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ