Κορωνοϊός: Ξεκινούν στη Βρετανία οι πρώτες κλινικές δοκιμές πιθανού εμβολίου

Κορωνοϊός: Ξεκινούν στη Βρετανία οι πρώτες κλινικές δοκιμές πιθανού εμβολίου

Θα πρόκειται για τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους μιας νέας τεχνολογίας

koronoios_emvolio_0
Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου θα αρχίσουν τις πρώτες κλινικές δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέσα στην εβδομάδα με την προσπάθεια αυτή να υποστηρίζεται οικονομικά από κεφάλαια 45 εκατομμυρίων λιρών (56,50 εκατομμυρίων δολαρίων) από τη βρετανική κυβέρνηση αλλά και από ιδιώτες δωρητές.

Θα πρόκειται για τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους μιας νέας τεχνολογίας, η οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να μεταμορφώσει την ανάπτυξη των εμβολίων. Το επίκεντρο της δράσης της νέας τεχνολογίας βρίσκεται στην άμεση αντίδραση κατά εξελισσόμενων ασθενειών όπως η πανδημία COVID-19 που προκαλείται από το νέο κορωνοϊό.

Το νέο υποψήφιο εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2, όταν γίνει η έγχυση στο ανθρώπινο σώμα (συνήθως σε κάποιο μυ) περιέχει RNA που αυτο-ενισχύεται, δηλαδή παράγει αντίγραφα του εαυτού του μερικώς ή εν συνόλω και δίνει εντολή στα κύτταρα του οργανισμού να παράγουν αντίγραφα της πρωτεΐνης S (ακίδα), η οποία υπάρχει στην εξωτερική επιφάνεια του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτή η νέα τεχνική θα «εκπαιδεύσει» το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου να ανταποκριθεί στην παρουσία του κορωνοϊού και τελικά να τον αναγνωρίσει και να αμυνθεί σε περίπτωση λοίμωξης COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλασικά εμβόλια βασίζονται είτε σε αποδυναμωμένους ή τροποποιημένους ιούς ή μέρη αυτών. Το υποψήφιο εμβόλιο του Κολεγίου Imperial του Λονδίνου βασίζεται σε συνθετικές δέσμες του γενετικού κώδικα (RNA), που έχουν δομηθεί βάσει του γενετικού υλικού του ίδιου του SARS-CoV-2.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο χάρτης του Time που αποθεώνει την Ελλάδα: Η εκπρόσωπος της Ευρώπης που αντιμετώπισε τον κορωνοϊό

Σύψας: Έτσι θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία σε περίπτωση κρούσματος

Κορωνοϊός: Κατέληξε 74χρονος από την Ξάνθη - Στους 185 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK