Κορωνοϊός: Είκοσι νέα κρούσματα, τα 12 σε Ξάνθη και Νάουσα

Κορωνοϊός: Είκοσι νέα κρούσματα, τα 12 σε Ξάνθη και Νάουσα

Κανένας νέος θάνατος- Δεκατέσσερις πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ- Δείτε αναλυτικά που εντοπίσθηκαν τα κρούσματα

thermometrisi534
Είκοσι νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόδιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 3.108, εκ των οποίων το 55,0% αφορά άνδρες. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών).

Τα 694 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.768 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κρούσματα 7 φαίνεται πως βρίσκονται στον Εχίνο, 1 στο δήμο Ξάνθης, 4 στη Νάουσα, 2 στην Κόρινθο, 1 στη Ροδόπη, 1 από ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, 1 από την Πτολεμαίδα, 1 από ιδιωτική πτήση, 1 από Πρέβεζα και 1 από το Δήμο Σταυρούπολης.
thanatoi

Κλείσιμο
14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Έξι (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
xartis

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο
των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 243867 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5100 (2.1%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση μικρής Μαντλίν: «Η γερμανική αστυνομία άφησε χρόνο στον Μπρίκνερ να καλύψει ίχνη» λέει το Spiegel

Θεσσαλονίκη: Εξήλθε από το ψυχιατρείο η παρουσιάστρια που επιτέθηκε στον Χαρδαλιά

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Μάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK