Τραγωδία στο Μάτι: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής
Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση ζήτησε επιπλέον στοιχεία για τον τρόπο που έδρασε η πυροσβεστική στην τραγωδία στο Μάτι – Δόθηκε εντολή να κατασχεθεί το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας
Έφοδο στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν την Πέμπτη αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από εντολή που έδωσε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι,όπου χάθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, λόγω της πυρκαγιάς στις 23 Ιουλίου 2018.
Ο ανακριτής φέρεται ότι ζήτησε επιπλέον στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η Πυροσβεστική και αναζητά τα λάθη που έγιναν εκείνη την τραγική ημέρα. Ως εκ τούτου, έδωσε εντολή να κατασχεθεί το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.
Παράλληλα, δεύτερη έρευνα έγινε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Πυροσβεστικής στο Μοσχάτο, όπου οι αστυνομικοί πήραν στοιχεία για τα ψηφιακά στίγματα υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events