Κορωνοϊός: Ξεκινούν αύριο οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ – Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Κορωνοϊός: Ξεκινούν αύριο οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ – Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

Από κλειστές δομές ξεκινούν τη δράση τους τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – Στόχος η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση

kinites_monades_eody
Οι ευπαθείς ομάδες είναι η προτεραιότητα των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19 που ξεκινούν αύριο τη δράση τους.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ότι «οι Ομάδες θα ξεκινήσουν από κλειστές δομές, όπως οι προνοιακές δομές, οι φυλακές κ.ά.».

Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε ότι στόχος είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και εξήγησε πως θα γίνεται μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του ιού, Σε δεύτερο χρόνο, στο πλαίσιο επιδημιολογικής επιτήρησης, θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί, επομένως είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να δούμε τη διασπορά της νόσου», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάσκες: Οδηγίες για τη χρήση τους ανάρτησε ο πρωθυπουργός στο Twitter

Ντελίριο τουρκικών υπερπτήσεων μετά την παρενόχληση του Έλληνα υπουργού Άμυνας πάνω από το Αιγαίο

Σε ποιες περιοχές «κάνει θραύση» ο κορωνοϊός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ