Υπουργείο Μετανάστευσης Και Ασύλου: Παρατείνονται οι συμβάσεις 628 υπαλλήλων για 1 χρόνο

Υπουργείο Μετανάστευσης Και Ασύλου: Παρατείνονται οι συμβάσεις 628 υπαλλήλων για 1 χρόνο

Πρόκειται για θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων – Η παράταση αρχίζει από την ημερομηνία λήξης της κάθε μιας σύμβασης έως και τις 30 Απριλίου 2021

ipourgeiometanastefis
Παρατείνονται για 1 χρόνο οι συμβάσεις συνολικά 628 υπαλλήλων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές. Πρόκειται για θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Ασύλου της επικράτειας. Μεταξύ αυτών, θέσεις νομικών, πολιτικών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, διοικητικού-οικονομικού, πληροφορικής και μεταφραστών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αρχίζει από την ημερομηνία λήξης της κάθε μιας σύμβασης έως και τις 30 Απριλίου 2021. Οι ανωτέρω υπάλληλοι απασχολούνται στο μείζον ζήτημα της υποβολής αλλά και της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας Ασύλου, ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου Α΄ βαθμού ανέρχεται σε 97.023. Αναφορικά με τις χώρες προέλευσης των αιτούντων, 33.401 είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, 17.870 υπήκοοι Συρίας, 7.039 έχουν έρθει στην χώρα μας προερχόμενοι από το Ιράκ ενώ οι υπόλοιποι(38.713) είναι υπήκοοι άλλων χωρών.

Οι δράσεις, που απασχολούνται οι 628 υπάλληλοι, χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 με 75 % χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και 25 % από εθνικούς πόρους. Η παράταση των συμβάσεων δικαιολογείται, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, «από αντικειμενικούς λόγους, λόγω των συνεχιζόμενων αυξημένων προσφυγικών ροών και για την ενίσχυση της πρόσβασης των αιτούντων διεθνή προστασία στις διαδικασίες υποβολής και εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Υπηρεσίας Ασύλου».


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 3 Ρίχτερ στην Κόρινθο

Γιατί οι μάσκες είναι απαραίτητες σε αυτή τη φάση

Σεισμός στην Πάργα: 206 μετασεισμικές δονήσεις - «Οι κάτοικοι να έχουν το νου τους» λέει ο Χουλιάρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης