Σεισμός στην Πάργα: 206 μετασεισμικές δονήσεις - «Οι κάτοικοι να έχουν το νου τους» λέει ο Χουλιάρας

Σεισμός στην Πάργα: 206 μετασεισμικές δονήσεις - «Οι κάτοικοι να έχουν το νου τους» λέει ο Χουλιάρας

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου  του Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει ότι «η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη»

parga_sismos
Περισσότερες από 200 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί ένα μήνα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή της Πάργας και συγκεκριμένα το Καναλλάκι, το πρωί της 21ης Μαρτίου. Από τον ισχυρό σεισμό υπήρξαν ζημιές σε παλιά κτίρια ενώ και δυο μικροτραυματισμοί.
ΠΑΡΓΑ1

Σύμφωνα με τον Διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα η μετασεισμική ακολουθία είναι ομαλή ωστόσο η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται.
PARGA2_ΤΑ_ΜΕΓΕΘΗ_ΤΩΝ_ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ

Κλείσιμο
Μάλιστα ο κ. Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι: «Ένας μήνας πέρασε από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,6 Ριχτερ που έπληξε την περιοχή της Πάργας-Καναλλάκι στις 2:49 το πρωί στις 21 Μαρτίου. Ο σεισμός δεν δημιούργησε κανένα σημαντικό πρόβλημα στις υποδομές αλλά μόνο σε μερικές δεκάδες παλιά κτήρια. Εν μέσω των εκτάκτων μέτρων κορωνοϊού η ψυχραιμία επικράτησε στους κατοίκους και με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και της πολιτικής προστασίας υπήρχε αμέσως έλεγχος στα κτίρια και τις υποδομές και στην αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων. Η μετασεισμική ακολουθία που φαίνεται στον χάρτη βαίνει ομαλά και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 206 μετασεισμικες δονήσεις μικρών κυρίως μεγεθών όπως δείχνει το ιστόγραμμα και η φθίνουσα πορεία στην παραγωγή των μετασεισμών με την πάροδο των ημερών. Η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και οι κάτοικοι θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν το νου τους γιατί το στατιστικό ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού συνεχίζει να υπάρχει αλλά αυτή η μικρή πιθανότητα μειώνεται καθημερινά με την πάροδο του χρόνου».
Η_ΠΟΡΕΙΑ_ΤΗΣ_ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗΣ_ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ_ΠΟΥ_ΦΘΙΝΕΙ


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία σε χωριό των Καλαβρύτων: Νεκρά αδέλφια από κατάρρευση στέγης

Με μάσκες η σταδιακή άρση των μέτρων: Πού και πώς θα φοριούνται και κατά πόσο προστατεύουν

Προβληματισμός για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία: Πού συμφωνούν, πού διαφωνούν οι ειδικοί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης