Αποκάλυψη: Τούρκοι μυστικοί πράκτορες κυνηγούν αντιφρονούντες ακόμα και στην Ελλάδα

Αποκάλυψη: Τούρκοι μυστικοί πράκτορες κυνηγούν αντιφρονούντες ακόμα και στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο οι Γκιουλενιστές, που φτάνουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες

Turkish-MIT
Στο κυνήγι Γκιουλενιστών και κάθε λογής πολέμιων του καθεστώτος Ερντογάν έχουν επιδοθεί μυστικοί πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) σε κέντρα προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει άρθρο του επικεφαλής του δικτύου Nordic Monitor, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το δίκτυο αυτό αναφέρεται στην Ελλάδα. Παλαιότερο δημοσίευμά του, κατά το οποίο αποκάλυπτε σχέδιο της Άγκυρας, ώστε να φέρει πίσω το ελικόπτερο με τους οκτώ Τούρκους που κατηγορούνταν για το πραξικόπημα του 2016, είχε προκαλέσει τότε την σφοδρή αντίδραση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Το τωρινό δημοσίευμα συνοδεύεται από απόρρητα έγγραφα της τουρκικής αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών. Όλα τα ντοκουμέντα προέρχονται από έρευνα που διετάχθη το Νοέμβριο του 2018, από τον εισαγγελέα της Άγκυρας, Αντέμ Ακιντζί. Στόχος αυτής ήταν ο εντοπισμός Γκιουλενιστών που είχαν διαφύγει στο εξωτερικό. Την έρευνα αυτή αποκαλύπτει ο αυτο-εξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, φέρνοντας στο φως σταδιακά επίσημα έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του.

Ένα από αυτά είναι μία αστυνομική αναφορά με ημερομηνία 29 Ιουνίου 2019, στην οποία περιγράφεται η διαφυγή Τούρκων που κατέφυγαν στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις “εκκαθαρίσεις” του Ερντογάν. Ο Τούρκος δημοσιογράφος επισημαίνει ότι «οι μυστικές δραστηριότητες της ΜΙΤ στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστές». Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι «οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, που πραγματοποιούν ήδη επιχειρήσεις για τη συλλογή πληροφοριών από μουσουλμανικές μειονότητες στην Ελλάδα, έχουν εντατικοποιήσει τη δράση τους» στη χώρα.

Ξεχωρίζει η περίπτωση της Χιλάλ Μπιλίμ. Η συγκεκριμένη γυναίκα βρίσκεται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών, καθώς θεωρείται ότι συνδέεται στενά με το δίκτυο Γκιουλέν, διατηρώντας γέφυρες επικοινωνίας και με τον ίδιο. Σε μία προσπάθεια να μην συλληφθεί, εγκατέλειψε την Τουρκία το καλοκαίρι του 2016. Σύμφωνα με το έγγραφο, πρόκειται για μία εκπαιδευτικό που δίδασκε σε σχολείο υπό την αιγίδα του δικτύου του Γκιουλέν στην Τουρκία και για την οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Από τις αναφορές της έρευνας προκύπτει ότι η Μπιλίμ διέμεινε για ένα διάστημα σε κέντρο προσφύγων στην Ελλάδα, μία πρακτική που ακολούθησαν και άλλοι αντιφρονούντες ακαδημαϊκοί, κρατικοί λειτουργοί και άλλοι.

Στόχος της πλειονότητας αυτών ήταν να πάρουν άσυλο και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στη Βόρεια Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία. Η Μπιλίμ δεν είναι η μόνη. Πρόκειται για μία λίστα γεμάτη ονόματα ατόμων που, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, απέδρασαν από την χώρα τους, βρίσκοντας καταφύγιο σε διάφορες ευρωπαϊκές κυρίως χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Κλείσιμο
Μία ενδεικτική ακόμα περίπτωση είναι αυτή του δημοσιογράφου Χασάν Τσιτσίκ. Πλέον βρίσκεται στη Δανία, οι υπηρεσίας ασφαλείας της οποίας αναγκάστηκαν να τον προστατεύουν. Υπήρχε πληροφόρηση ότι βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Εθεωρείτο persona non grata και με την υπόθεσή του είχαν ασχοληθεί προσωπικά ο εισαγγελέας Ακιντζί και ο ίδιος ο επικεφαλής της τουρκικής αντιτρομοκρατικής Ιμπραήμ Μποζκούρτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω - Η άρση των μέτρων από τον Μάιο

Σοκ: Ο κορωνοϊός «χτυπάει» όλα τα αγγεία του ανθρώπου!

Νεκρός από κορωνοϊό 35χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα - 119 οι νεκροί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης