Αναβάλλει την ενεργοποίηση των S-400η Τουρκία

Αναβάλλει την ενεργοποίηση των S-400η Τουρκία

«Στην απόφαση για την ενεργοποίηση των S-400 δεν θα γίνει βήμα πίσω, αλλά λόγω κορωνοϊού, υπήρξε ανάγκη για αναστολή του σχεδιασμού ενεργοποίησης τον Απρίλιο», λέει Τούρκος Αξιωματούχος 

s400
Αναβάλλει η Τουρκία την ενεργοποίηση των S-400 λόγω… κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη diken.com.tr, η ενεργοποίηση που προβλεπόταν να γίνει σε αυτόν τον μήνα, ανεστάλη. Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε στο Ρόιτερς, δήλωσε πως η απόφαση αυτή δεν σημαίνει πως η Τουρκία κάνει βήμα πίσω στο θέμα των S-400. Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος δήλωσε: «Στην απόφαση για την ενεργοποίηση των S-400 δεν θα γίνει βήμα πίσω, αλλά λόγω κορωνοϊού, υπήρξε ανάγκη για αναστολή του σχεδιασμού ενεργοποίησης τον Απρίλιο».

Ο ίδιος ανέφερε πως είναι ανάγκη να ξεπεραστούν κάποια τεχνικά προβλήματα και πρόσθεσε πως αυτή η διακοπή στην διαδικασία ενεργοποίησης μπορεί να διαρκέσει και μήνες.

Να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα την Τουρκία να μην ενεργοποιήσει το σύστημα αυτό, υποστηρίζοντας πως οι ρωσικής κατασκευής S-400, δεν είναι συμβατοί με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Αναλυτές εκτιμούν ωστόσο πως η κίνηση της Άγκυρας, δεν έχει σχέση τόσο με τη πανδημία του κορωνοϊού, όσο με τα σοβαρά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας που έχει ανάγκη πλέον της υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Δύσης.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε σοκ η οικογένεια του 35χρονου: «Ήταν μια χαρά, όλα έγιναν τόσο ξαφνικά!»

3.000 ευρώ σε 120.000 πληττόμενες επιχειρήσεις σε 10 μέρες

Κορωνοϊός: Κατά 41% πάνω τα θύματα σε Αγγλία και Ουαλία από ό,τι έδιναν τα πρώτα στοιχεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης