Τρεις ασθενείς στην εντατική λόγω γρίπης

Τρεις ασθενείς στην εντατική λόγω γρίπης

Νέο κρούσμα σήμερα στη Λάρισα. Ενας 40χρονος νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης.

Τρεις ασθενείς στην εντατική λόγω γρίπης
Τα πρώτα σοβαρά κρούσματα της εποχικής γρίπης που προκαλεί το ισχυρό πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 κατέγραψαν και στη χώρα μας οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε «Ευαγγελισμό» και «Σισμανόγλειο» αντιστοίχως, σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από την προσβολή τους με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1). Ενας ακόμη ασθενής, ηλικίας 40 ετών, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του ασθενούς κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ η νόσος επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, μία 30χρονη,  μέχρι πρότινος απολύτως υγιής, γυναίκα νοσηλεύεται σε  κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έπειτα από την προσβολή της με το στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1) πριν από λίγες ημέρες. Την ίδια στιγμή, σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται, χωρίς όμως να έχουν εμφανίσει επιπλοκές από τη γρίπη, και άλλα μέλη της οικογένειας της 30χρονης, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ο άλλος ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του  Σισμανόγλειου  -πρόκειται για έναν 65χρονο ο οποίος  πάσχει από σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα το οποίο πιθανόν τον κατέστησε ευκολότερο «ξενιστή» του ιού Η1Ν1.

Κρίσιμη η κατάσταση της γυναίκας

Οι γιατροί είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους σε ό,τι αφορά την πρόγνωση  της κατάστασης της 30χρονης ασθενούς, θεωρούν ωστόσο ότι η ηλικία της μπορεί να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την τελική έκβαση της «μάχης» με τον ιό της γρίπης.

Την ίδια στιγμή, όμως, επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία νέα γυναίκα η οποία, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση των οικείων της στους θεράποντες ιατρούς, δεν αντιμετωπίζει κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας που θα την κατέτασσε στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου για μόλυνση με τον ιό της γρίπης. Το γεγονός  αυτό προβληματίζει τους ειδικούς καθώς επιβεβαιώνει τα δυσμενή επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τις ομάδες – στόχους του Α(Η1Ν1) και από τα οποία προκύπτει ότι «χτυπά», έχοντας θανατηφόρο αποτέλεσμα, νέους και υγιείς ανθρώπους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης