Κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς και με κλειστά μεγάφωνα τελούνται αυτό το διάστημα οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλη τη χώρα, λόγω του κορωνοϊούμετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης.
Ωστόσο, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, μία ολόκληρη γειτονιά, βρήκε τον τρόπο να ακούγεται η Θεία Λειτουργία.
Οι πιστοί στο Σιδηρόκαστρο, μη μπορώντας να συμμετέχουν στις κατανυκτικές Ακολουθίες, τις παρακολουθούν στην τηλεόραση και βάζουν τέρμα τα ηχεία, προκειμένου να ακούγονται οι ψαλμωδίες σε ολόκληρη τη γειτονιά.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.