Τι λειτουργεί και τι όχι Τετάρτη-Πέμπτη στα ΜΜΜ

Τι λειτουργεί και τι όχι Τετάρτη-Πέμπτη στα ΜΜΜ

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα τελικά, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, έπειτα από απόφαση του Μονομελούς  Πρωτοδικείου  Πειραιά, που καθιστά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την Τετάρτη  παράνομες.

Τι λειτουργεί και τι όχι Τετάρτη-Πέμπτη στα ΜΜΜ
Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα τελικά, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, έπειτα από απόφαση του Μονομελούς  Πρωτοδικείου  Πειραιά, που καθιστά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για την Τετάρτη  παράνομες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ  είχαν εξαγγείλει για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι λήξη της βάρδιας, κάτι το οποίο πλέον δεν ισχύει.

Κλείσιμο
Το Μετρό θα πραγματοποιεί κανονικά δρομολόγια μέχρι τις 9 το βράδυ της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν κανονικά στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15:30, ενώ στα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα.

24ωρη την Πέμπτη σε λεωφορεία-τρόλεί

Την Πέμπτη τώρα, τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας 12 το μεσημέρι με 4 το απόγευμα.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν οι συνδικαλιστές όλων των επιμέρους μέσων, θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Γ.Πεταλωτής: "Εύκολη λύση η επίταξη, ωστόσο δε τη συζητάμε"

"Η επίταξη είναι μια λύση που θα μπορούσε να είναι εύκολη, εμείς δεν τη συζητάμε", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς εάν εξετάζεται η κυβέρνηση τη λύση της επίταξης αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με διαβούλευση και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους εργαζομένους, να καταλήξει σε ένα σχέδιο που θα γίνει νόμος του κράτους, "ώστε να έχουμε πραγματικά αστικές συγκοινωνίες που θα ανταποκρίνονται σε αυτές μια μεγάλης σύγχρονης πόλης με τις ανάγκες των πολιτών να εξυπηρετούνται"..

"Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να μιλάμε για επίταξη", σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, αναφέροντας ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο και θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με όλους του φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων και θα κατατεθεί στ Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών από αυτές.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανατρέψει την κατάσταση που υπήρχε στις αστικές συγκοινωνίες και ότι την ενδιαφέρει "να υπάρχει εξυγίανση σε όλους τους τομείς του δημοσίου και να παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη με το πιο φτηνό κόστος και για τον ελληνικό λαό και το δημόσιο συμφέρον".






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης