Συνέργεια των φορέων που ασχολούνται με την απεξάρτηση ζητά ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ

Συνέργεια των φορέων που ασχολούνται με την απεξάρτηση ζητά ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ

Κοινή δράση του Δήμου Αθηναίων με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ στον ξενώνα για τη φιλοξενία αστέγων χρηστών και εξαρτημένων ατόμων για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό

liapis_kethea_1
Κοινή δράση για την προστασία των αστέγων χρηστών και εξαρτημένων ατόμων και την προφύλαξή τους από τον κορωνοϊό υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Το σχέδιο υλοποιείται στην Αθήνα με τη δημιουργία του Ξενώνα για τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας. Στόχος είναι να δοθεί ουσιαστική απάντηση στην πρόκληση που συνιστά για τη Δημόσια Υγεία ο συνδυασμός αστεγίας και χρήσης ουσιών, εν μέσω ενός πανδημικού κύματος, αλλά και να διαμορφωθεί μια δομή κοινωνικής προσφοράς και προοπτικών απεξάρτησης και για την επόμενη ημέρα.

«Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, με συναίνεση» λέει ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ

Στην ανάγκη βέλτιστης συνέργειας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια είχε αναφερθεί και στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Λιάπης. 

«Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, με συναίνεση» στο πεδίο της απεξάρτησης, είχε τονίζει από τα Γιάννενα, σε προηγούμενη επίσκεψή του, με αφορμή την ευκαιρία συνεργατικής λειτουργίας του πρώτου μεγάλου περιφερειακού πολυδύναμου κέντρου detox που διασυνδέεται λειτουργικά με ένα μεγάλο νοσοκομείο, όπως είναι το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεως Χρηστών Ναρκωτικών και Αλκοόλ του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Κλείσιμο
Η δράση στα Γιάννενα ήταν «κάτι χωρίς προηγούμενο» είχε επισημάνει ο κ. Λιάπης, αναφερόμενος στην υλοποίηση της συνεργασίας του Νοσοκομείου με το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο- ντοκουμέντο: Ρομά κατά Τσιόδρα- Χαρδαλιά στον καταυλισμό


Σε λειτουργία το Μητρώο Ασθενών COVID-19 από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Βρούτσης: Ομπρέλα προστασίας για 8.500 μακροχρόνια άνεργους με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης