Κορωνοϊός: Οι «τρισδιάστατοι σούπερ ήρωες» και τα κομάντο της Πολιτικής Προστασίας

Κορωνοϊός: Οι «τρισδιάστατοι σούπερ ήρωες» και τα κομάντο της Πολιτικής Προστασίας

Πώς μια απλή ιδέα κινητοποίησε ένα ολόκληρο σύστημα Υγείας, την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια κοινή προσπάθεια θωράκισης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού

trisdiastatoiirwes
Τετρακόσια άτομα, εκ των οποίων τα 50 είναι επαγγελματίες στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και τα υπόλοιπα 350, ερασιτέχνες που βαρέθηκαν να κάθονται άπραγοι στα σπίτια τους «λιώνοντας» στο Netflix, κατάφεραν να υλοποιήσουν μια απλή μεν, τεράστιας σημασίας δε ιδέας για την προστασία της υγείας των γιατρών και των νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.

VID 20200407 143821


VID 20200407 143840


irwes1
Κλείσιμο


Ο Κωστής Κουτρέτσος, ο Σίμος Κόκκινος κατάφεραν να συντονίσουν ένα μεγάλο δίκτυο επαγγελματιών και ερασιτεχνών με στόχο να παράξουν 7.000 ασπίδες προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας, αφιερώνοντας 20.000 ώρες εργασίας, ρίχνοντας στη μάχη, 400 έως 500 εκτυπωτές, διασκορπισμένους σε κάθε πιθανό κι απίθανο μέρος της χώρας, ενημερώνοντας σχετικό το Υπουργείο Υγείας που ανταποκρίθηκε άμεσα, όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος με skype call τους ενημέρωσε ότι θα τους παρέχει όλα τα μέσα προκειμένου οι ασπίδες να φτάσουν εγκαίρως στα νοσοκομεία αναφοράς κι όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

irwes2



Την αμέσως επόμενη κιόλας μέρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε μια ομάδα από τον Βύρωνα για να τους βοηθάει στην συσκευασία και στην μετακίνηση των υλικών προς το υπουργείο Υγείας ώστε από κει να διανέμονται στα νοσοκομεία.

Στο «στρατηγείο» του Πειραιά, στο μεγαλύτερο ίσως εργαστήριο 3D εκτυπώσεων στην Ελλάδα, με μηχανήματα των 160.000 ευρώ το ένα, παράγονται σε καθημερινή βάση 100 με 150 ασπίδες προστασίας, ενώ εδώ καταφθάνουν και τα κομμάτια που κατασκευάζουν ερασιτέχνες στα σπίτια τους. Οι μηχανές ξεκινούν από νωρίς το πρωί και δουλεύουν ασταμάτητα 24ώρες το 24ωρο με τους υπεύθυνους του εργαστηρίου να τις τσεκάρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να βεβαιωθούν ότι όλα είναι εντάξει.

Σημειώνεται ότι οι ασπίδες προστασίας φοριούνται πάνω από τις προστατευτικές μάσκες, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού στους νοσηλευτές και τους γιατρούς που αναλαμβάνουν περιστατικά Covid-19.

Ωστόσο, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, κάποιοι που προμηθεύονται τις ασπίδες αυτές από το δίκτυο των συνεργατών τους, αντί να τις διαθέσουν δωρεάν στα νοσοκομεία τις πωλούν. Για το λόγο αυτό ζητούν από όλους τους συνεργάτες τους να ακολουθούν τις οδηγίες για την συγκέντρωση και δωρεάν διάθεση των ασπίδων απευθείας στο υπουργείο Υγείας το όποιο στη συνέχεια θα τις διαθέσει στα νοσοκομεία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη κοντά στο 4% ενόψει του Eurogroup

Γιάννος Παπαντωνίου: Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός

Κορωνοϊός: Δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης