Κορωνοϊός στην Ισπανία: Χαραμάδα αισιοδοξίας με 674 νεκρούς σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Χαραμάδα αισιοδοξίας με 674 νεκρούς σε 24 ώρες

Η χώρα τις τελευταίες ημέρες κατέγραφε πάνω από 900 νεκρούς ημερησίως - Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου προσέφερε καταφύγιο σε 12 οικογένειες προσφύγων και αστέγων 

ισπανια_κορωνοιος
Η Ισπανία ανακοίνωσε 674 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας τον μικρότερο απολογισμό εδώ και 10 ημέρες και μικρότερη αύξηση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 12.418 στην Ισπανία, που καταμετρά τους περισσότερους νεκρούς πίσω από την Ιταλία. Ο αριθμός των θανάτων, σε διάστημα μίας ημέρας, κορυφώθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου με 950 νεκρούς.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 5,7% το τελευταίο 24ωρο έναντι έως και 30% σε διάστημα μίας ημέρας προηγουμένως.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 κατέγραψε αύξηση 4,8% στα 130.759. Οι ρυθμοί διασποράς της επιδημίας φαίνεται, επομένως, ότι επιβραδύνονται, καθώς η εξάπλωσή της ήταν 8,2% την 1η Απριλίου και 14% πριν από 10 ημέρες.

Ο αριθμός των ασθενών που αποθεραπεύτηκαν αυξήθηκε κατά 11%, στους 38.080.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου προσέφερε καταφύγιο σε 12 οικογένειες προσφύγων και αστέγων

Σε ένα συγκρότημα μπάνγκαλοους ανατολικά της Μαδρίτης πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα και άστεγοι έχουν αντικαταστήσει τους τουρίστες, τα επιχειρηματικά συνέδρια και τις γαμήλιες συγκεντρώσεις που συνήθως γέμιζαν τον χώρο.

Ο ιδιοκτήτης του θερέτρου La Ciguena το παραχώρησε σε μερικές από τις πιο ευάλωτες οικογένειες της Μαδρίτης, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ξενοδοχείο του εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Από τότε που φτάσαμε εδώ, φροντίζουν όλες μας τις ανάγκες», δήλωσε η Στέφανι Παέζ, μια πρόσφυγας από τη Βενεζουέλα οκτώ μηνών έγκυος την οποία συνοδεύουν ο σύντροφός της και η μητέρα της.

Η ίδια δήλωσε ότι σκοπεύει να βρει δουλειά, διαμέρισμα και να τακτοποιήσει την άδεια παραμονής της μόλις περάσει η κρίση του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Η Ισπανία έχει επιβάλει καθολική καραντίνα στους πολίτες στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει την επιδημία covid-19. 

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ζουν 12 οικογένειες με παιδιά, περίπου 65 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα. Αν και το προσωπικό είδε τις συμβάσεις εργασίας του να αναστέλλονται προσωρινά, έρχεται να βοηθήσει εθελοντικά.

«Σκεφτήκαμε ‘τι μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε κάτι’ και μας πήρε ένα δευτερόλεπτο να το προτείνουμε», δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Καρνέρο μάνατζερ του θερέτρου. «Είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε κάτι στη διάρκεια της πανδημίας», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: Δράσεις για τη διασφάλιση επάρκειας στα αποθέματα αίματος

Μέτρα για τον κορωνοϊό - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί

Κορωνοϊός - Ισπανία: Μια μικρή πόλη 1.400 κατοίκων αντιστέκεται στον «αόρατο εχθρό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης