Κορωνοϊός: Στους 67 οι νεκροί στη χώρα

Κορωνοϊός: Στους 67 οι νεκροί στη χώρα

Τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν από κορωνοϊό από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα

nosokomeio_ar
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη χώρα απο κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται σε 67.

Πρόκειται για ένα 84χρονο άντρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», έναν 82χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έναν 65χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας

Ένας 41χρονος, ένας 51χρονος και ένας 52χρονος είναι τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας μετά την 41χρονη γυναίκα από στην Καστοριά η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες, και τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή από την Κρήτη.

Ο 41χρονος, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής ανεβάζοντας τον συνολικό αρθμό των νεκρών στην χώρα μας στους 63.


Στην επίσημη ενημέρωση που είχε κάνει χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφέρει ότι ο αριθμός των θυμάτων ήταν 59, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μέσα σε λίγες ώρες προστέθηκαν ακόμη τέσσερις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν το απόγευμα της Παρασκευής ένας 68χρονος στο νοσοκομείο «Αττικόν» και δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα. Σύμφωνα, δε, με την ιστοσελίδα της Πάτρας tempo24, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής και ο 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο 41χρονος νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Σε τεστ για τον κορωνοϊό που του έγινε βγήκε θετικός και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν να μολύνθηκε από τη σύζυγό του η οποία είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Κλείσιμο
Αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έφυγε από τη ζωή και ο 51χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής πατέρας τεσσάρων παιδιών Κωνσταντίνος Ντίκος ο οποίος είχε υποκείμενο νόσημα. Ο γυμναστής νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και είναι ο πρώτος νεκρός εν ενεργεία εκπαιδευτικός απο τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 51χρονος υπηρετούσε σε σχολείο της Κορυτσάς, ενώ από το 2017 εκτελούσε χρέη τεχνικού συμβούλου στον Όμιλο Αντισφαίρισης Καστοριάς ΚΕΛΕΤΡΟΝ.

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής βρισκόταν με απόσπαση σε σχολείο στην Κορυτσά ενώ οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του ανάμεσα σε Καστοριά και Κορυτσά προτού νοσήσει.

Για το θάνατό του, η ΕΛΜΕ Καστοριάς εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη της για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου αναφέροντας: «Γνωρίζουμε ότι η ευχή για παρηγοριά και κουράγιο προς την οικογένειά του είναι φτωχή και αδύναμη. Την καταθέτουμε όμως από τα βάθη της καρδιάς μας, που νοερά βρίσκεται κοντά τους. Όπως είναι κοντά και στον Κώστα, για να του ψιθυρίσει με πόνο «καλή ανάπαυση». Στην μνήμη του, αντί στεφάνου, θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Γονέων, Παιδιών και Ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και φίλους αυτών, “Μαζί Σου”.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί η καταγγελία της συζύγου του άτυχου 51χρονου η οποία σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ο σύζυγός της εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα στις 13 Μαρτίου ενώ από το δείγμα που του πήραν διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο έμεινε στο σπίτι για περίπου 7 ημέρες.

Μόλις η υγεία του επιβαρύνθηκε τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καστοριάς όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πνευμονία ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Μετά από 6 με 7 ημέρες εκεί διασωληνώθηκε. Σύμφωνα με τη σύζυγό του ο 51χρονος ανήκε στις ευπαθείς ομάδες και αυτό που ανέφερε η σύζυγος και η μητέρα των τεσσάρων παιδιών του 51χρονου ήταν πως ο άνδρας της θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή μιας και ανήκε στις ευπαθείς ομάδες να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί και όχι να παραμείνει στο σπίτι όπως της έλεγαν οι γιατροί του ΕΟΔΥ.

Εκτός από τον 41χρονο και τον 51χρονο από τη ζωή έφυγε λόγω κορωνοϊού και ο 52χρονος πρώην CEO της Goodyear Dunlop Hellas, Νικόλαος Σπανός, ο οποίος εξέπνευσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο κ. Σπανός, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Πρόκειται για το τέταρτο θύμα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Έχοντας ήδη διατελέσει από διάφορες θέσεις μέλος της Michelin και της Masterlease στην Ελλάδα, ο Νικόλαος Σπανός έλαβε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή στην Goodyear Dunlop Hellas τον Ιανουάριο του 2002.
goodyear
Ο 52χρονος πρώην CEO της Goodyear Dunlop Hellas, Νικόλαος Σπανός που πέθανε από κορωνοϊό


Τον Οκτώβριο του 2007 ο κ. Σπανός ορίστηκε ως ο νέος CEO και Γενικός Διευθυντής, Υπεύθυνος για Ελλάδα και Κύπρο, της Goodyear Dunlop Hellas, μια θέση από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 2018.
goodyear1

goodyear2

goodyear3


goodyear4


Ειδήσεις σήμερα: 

Προστασίας πρώτης κατοικίας: Την Τετάρτη το αίτημα για παράταση λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Καιρός: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια

Μένουμε σπίτι: Το μήνυμα του ηλικιωμένου του Αρκά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης