Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πάνω 4 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα σε πολίτες και καταστήματα - Που θα διατεθούν

1615410_elegxos_koronoios-astinomia

Oι αστυνομικοί έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί σε όλη την χώρα το τελευταίο διάστημα

Σε 4.253.700 ευρώ ανερχόταν, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, σε όλη την Ελλάδα, για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά και της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. «Μέτρα που σκοπό έχουν την προστασία της υγείας των πολιτών και όχι την τιμωρία τους», τονίζει χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που ξεκίνησε το μέτρο για τις άσκοπες μετακινήσεις, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, βεβαιώθηκαν, σε όλη τη χώρα, 17.358 παραβάσεις και επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, πρόστιμα 150 ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2.603.700 ευρώ. Σημειώνεται, ότι οι περισσότερες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτική Ελλάδα.

Όσον αφορά τη λειτουργία καταστημάτων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν, έως τις 3 Απριλίου, συνολικά 330 παραβάσεις, οι οποίες τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Έτσι, το συνολικό ύψος των προστίμων για τις συγκεκριμένες παραβάσεις φτάνει σε 1.650.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, όπως έχουν τονίσει μέλη της κυβέρνησης, σημαντικό μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τα πρόστιμα θα διατεθεί υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Όσον αφορά τους πολίτες σε βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί παράβαση, μπορούν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους στην Υπηρεσία, από την οποία βεβαιώθηκε η παράβαση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Λόγω του κορωνοϊού, όμως, η υποβολή των αντιρρήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω fax, είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, εάν οι αντιρρήσεις αυτές απορριφθούν ή αν δεν υποβληθούν καν, τότε μέσα σε δεκαπέντε ημέρες ο παραβάτης μπορεί να πληρώσει το συγκεκριμένο πρόστιμο είτε στα ΕΛ.ΤΑ, είτε στην ταμειακή υπηρεσία των Ο.Τ.Α. Διαφορετικά, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, το πρόστιμο μπορεί να πληρωθεί στον δικαιούχο Δήμο. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί στο συγκεκριμένο διάστημα, τότε η οφειλή θεωρείται ληξιπρόθεσμη και διαβιβάζεται από τον δικαιούχο Δήμο στην οικεία Δ.Ο.Υ.

«Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα που λήφθηκαν για την αποφυγή και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού και για αυτό η Ελληνική Αστυνομία τους ευχαριστεί θερμά», επισημαίνει η κ.Ροτζιώκου. «Στόχος της ΕΛ.ΑΣ για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η εφαρμογή των νέων μέτρων που έχουν αποφασιστεί, η προστασία της περιουσίας των πολιτών, καθώς και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας».

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί σε όλη την χώρα το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, διενεργούνται συστηματικά, από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, εντατικοί έλεγχοι σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, στις εισόδους και εξόδους των αστικών κέντρων, στους σταθμούς των διοδίων, καθώς και σε χώρους που ενδεχομένως μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, όπως για παράδειγμα σε υπεραστικούς σταθμούς λεωφορείων, σε χώρους εξωτερικά από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες. Για αυτό το λόγο, το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού διατίθεται στη διενέργεια περιπολιών και ελέγχων, ενώ στις υπηρεσίες των γραφείων βρίσκεται το αναγκαίο προσωπικό για τη διεκπεραίωση των απόλυτα αναγκαίων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Στην παρούσα φάση ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία των συμπολιτών μας και η διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας», σημειώνει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι πρόκειται για μία κρίσιμη περίοδο τόσο για τη χώρα μας, όσο και για όλο τον κόσμο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποσκοπούν στον περιορισμό των πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού. Συνεπώς, όσο πιο πολύ απομακρύνεται κάποιος από το σπίτι του, το οποίο θα πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς για τις μετακινήσεις του, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να συγχρωτιστεί με άλλα άτομα. Επομένως και τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός. Για αυτό και η οδηγία που δίνουμε από την πλευρά μας είναι εκείνες οι μετακινήσεις που αφορούν την κάλυψη βασικών βιοτικών και προσωπικών αναγκών να περιοριστούν κοντά στο σπίτι μας και να είναι όσο το δυνατό λιγότερες κατά την διάρκεια της ημέρας».

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (39)

bob

Μη μας λέτε τι έχει βεβαιωθεί από πρόστιμα. Να μας πείτε κάποια στιγμή τι ποσό έχει πληρωθεί...

Να

διατεθούν σε αναξιοπαθούντες εφοπλιστές, σε εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια και σε φτωχούς κλινικαρχες αφού επιταχθουν οι κλινικές .κάντε το ψευτορωμεηκο πιο σιχαμενο απ' ότι είναι.

Πέτρος

Στην λαυρεωτική όλοι κυκλοφορούν κανονικά πάντως

22

Οι γύφτοι αλωνίζουν στην Ελλάδα. Μέσα στα αγροτικά όλο το σόι. Αλλά η αστυνομία δεν τους βλέπει. Μόνο κάτι κακομοίρηδες Έλληνες βλέπουν. Πάει ο γέρος να πάρει ψωμί και τον σταματούν για έλεγχο οι άθλιοι . Τον γύφτο και τους λάθρο που τρέχουν στα καράβια 50 μαζί τίποτα.

Chanel

Βρομά κ λαθροεπενδυτές, πέφτει κανά πρόστιμο????????????

PistoleroS

ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ.... ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΜΕΤΑ !

Midian

Να επιστραφεί και το επίδομα από όσους παραβίασαν τα μέτρα, και να δοθεί σε άτομα με ειδικές ανάγκες που αυτή την περίοδο η ζωή τους είναι ακόμα πιο δύσκολη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Συνέχισε να φοράς την μάσκα σου και τα γάντια, σου μεσα στο αυτοκίνητο και ας είσαι μόνη σου μέσα σε αυτό... φυτό..

ΜΑΝΑΒΗΣ

Μονο σε ταμεια δηλαδη η πληρωμη των προστιμων;Αυτο κι αν θα επρεπε να πληρωνεται ηλεκτρονικα

η κοροϊδία πάει σύννεφο

Δεν μας λένε αυτοί οι εγκληματίες που μας κυβερνούν , ναι αυτοί που φτωχοποίησαν τον λαό και διαλύσαν τις υποδομές υγείας, ποιο είναι το ποσοστό των προστίμων που θα πηγαίνουν στο ΕΣΥ και με πιο τρόπο; ,ναι στο ΕΣΥ που αυτοί διαλύσαν, γιατί η κοροϊδία πλέον πάει σύννεφο. Το πρόστιμο από την στιγμή που θεωρηθεί οφειλή το αναλαμβάνει η ΑΑΔΕ (ΑΑΔΕ = μαφιόζικη ιδιωτική εταιρία υπερσυνταγματικού χαρακτήρα που μαζεύει το χρήμα του ελληνικού λαού και τo αποδίδει στους δανειστές και πρόσφατα έχει τσιμπήσει και τα ταμεία των δήμων). Από την στιγμή που είσαι ανοικτός στην ΑΑΔΕ έχει δικαίωμα να σου δεσμεύσει τραπεζικούς λογαριασμούς και να σου εκπλειστηριάσει το σπίτι.

Β

.....εάν δεν πληρώνεις.

Ali

Και πολύ καλά θα σου κάνει. Μπαταχτσή.

21η Απριλίου

Δεν μαθαίνει ο αναρχοαριστερός Έλληνας. Θέλει τανκς δυστυχώς. Κυριάκο φέρε πιο σκληρά μέτρα με χρηματικά πρόστιμα και φυλακή γιατί μόνο έτσι στρώνουν οι Αριστεροί που έχουν βαλθεί να μας κολλήσουν με τον ιο από τα κομμουνιστικά εργαστήρια της Κίνας

Ζεις

Σε άλλη Ελλάδα. Το που....... κι της αριστεράς είναι ο κουλης. Για αυτό δουλευει

@@@

προτείνω 500 ευρώ πρόστιμο στους χουντικούς που μένουν σπίτι και ποστάρουν παπάρες.

Λουκάς

Στο λαύριο όλοι είναι έξω .Συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει κάτι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης