Δράμα: Ρήμαξαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και έφυγαν για τη Βουλγαρία

Δράμα: Ρήμαξαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και έφυγαν για τη Βουλγαρία

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας

drama
Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός κατοίκου της κοινότητας Καλλιθέα στη Δράμα, αποτράπηκε η διαφυγή ενός ζευγαριού Βουλγάρων που είχαν ρημάξει τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ και σκόπευαν να μεταφέρουν τον χαλκό που περιείχαν στην πατρίδα τους για να τον πουλήσουν!

Ο κάτοικος αντιλήφθηκε καπνό σε μια θαμνώδη έκταση της περιοχής και ειδοποίησε αστυνομικούς του τμήματος Προσοτσάνης, οι οποίοι έφτασαν γρήγορα στο σημείο και βρήκαν οκτώ πηνία τεσσάρων μετασχηματιστών της ΔΕΗ συνολικού βάρους 500 κιλών, στα οποία άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά για να αφαιρέσουν τον χαλκό. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και μία μπαταρία η οποία είχε κλαπεί από έναν γεωργικό ελκυστήρα σε αγροτική περιοχή της Αλιστράτης Σερρών.

Μετά από εντατικές έρευνες, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών ένας άνδρας και μια γυναίκα από την Βουλγαρία και χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν να έχουν φτάσει με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης του Προμαχώνα Σερρών, όπου συνελήφθησαν με τη συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου. Όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες λεηλασίες μετασχηματιστών.

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ τα οκτώ πηνία αποδόθηκαν σε αρμόδιο της ΔΕΗ και η μπαταρία του τρακτέρ στον ιδιοκτήτη της. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα για 14 ημέρες η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Κορωνοϊός - Καρδίτσα: Επέστρεψαν από το εξωτερικό, έσπασαν την καραντίνα και συνελήφθησαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης