Κορωνοϊός: 50 νεκροί - 81 νέα κρούσματα - 1.415 συνολικά - 90 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 50 νεκροί - 81 νέα κρούσματα - 1.415 συνολικά - 90 διασωληνωμένοι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 άτομα που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - 90 ασθενείς διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

tsiodras01-mesa
Στους 50 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 1.415.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 άτομα που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκ των θανόντων, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ έξι άτομα. Από τα άτομα σε ΜΕΘ, 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι 76 άνδρες. Έξι ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 17.350 εργαστηριακά τεστ


«Θεωρητικά κανείς δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί» σχολίασε στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας.


Δηλώσεις Τσιόδρα 1/4


Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς.

Κλείσιμο
Υπογράμμισε, δε, ότι οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Σε ό,τι αφορά στην καταγραφή των θανάτων, ξεκαθάρισε: «Είμαστε ανοιχτοί σε κριτική, γιατί δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Αν υπήρχαν περισσότεροι, θα είχαν καταγραφεί στο γενικό σύστημα στα ληξιαρχεία σε πραγματικό χρόνο».

Ο καθηγητής έκανε λόγο για ταχύτατη διασπορά του ιού, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος, και τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών προκύπτει από μία επίσημη διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμη, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 44.200 οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο από τον κορωνοϊό. Παγκοσμίως, τα κρούσματα ανέρχονται σε 885.000. Οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα από 189.000 κρούσματα, ενώ η Ιταλία 105.000.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, αίσθηση προκάλεσε το δημόσιο «ευχαριστώ» του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, στους ασθενείς που επισκέφθηκε, αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς που συνάντησε.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας είπε χαρακτηριστικά, για τις επισκέψεις του στο Αττικόν και στην Αγία Βαρβάρα: «Ευχαριστίες ονομαστικά σε κάποιους από τους ασθενείς που επισκέφθηκα σήμερα: Τον Ιωσήφ, την Κωσταντίνα, τον Δημήτρη, την Ελένη, τον Παναγιώτη, τη Μαρια, τον Αναστάση, την Κατερινα, τον κυρ-Νικο, τη Γεωργία, τη Βιολέτα και την Ελένη, που είναι έγκυος. Γρήγορα περαστικά προς όλους. Τεράστιο ευχαριστώ ονομαστικά και στους υγειονομικούς».

tsiodras_efxaristies



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας - Αυστηρότερα μέτρα αν κριθεί αναγκαίο

Κορωνοϊός: Τελικά, να φοράμε μάσκες ή όχι; - Τι λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Πότε είναι δυνατή η μετάδοση μέσω αέρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης