Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στις 5.824 δυνητικές επαφές κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι στις 5.824 δυνητικές επαφές κρουσμάτων

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 1.116 έλεγχοι και σε 92 πολίτες που εντοπίστηκαν έξω από τον τόπο διαμονής τους και έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

xardalias01-mesa
Σαρωτικούς ελέγχους καραντίνας το επόμενο τρίμηνο προανήγγειλε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας ότι 5.824 πολίτες, δυνητικές επαφές η ταξιδιωτες από το εξωτερικό έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό κατ’ οίκον, εκ των οποίων 825 έχουν ολοκλήρωση την 14ημερη απομόνωση.

Παράλληλα, σε 1.116 δειγματοληπτικους ελέγχους έχουν βρεθεί 92 πολίτες εκτός σπιτιού στους οποίους έχουν επιβληθεί τα σχετικά πρόστιμα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων εξαιρούνται από τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό μόνο εντός των ωρών εργασίας τους και σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται έντυπη βεβαίωση ή αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επιπρόσθετα στη δυνατότητα γιατρών να εκδίδουν επαναλαμβανόμενες συνταγές μέχρι τον Ιούνιο, για ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι πάνω από 50 επιχειρήσεις έχουν προβεί σε κινήσεις προσφοράς και αλληλεγγύης μέσω της πλατφόρμας digitalsolidarity, προσφέροντας δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία, περιοδικά, κινηματογραφικές παραγωγές και άλλο ψηφιακό υλικό.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι από το Σάββατο έχουν τεθεί σε εφαρμογή υπηρεσίες του gov.gr, παρέχοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, όπως στην περίπτωση των ΚΕΠ.

Κλείσιμο
Δείτε τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά:


Ανακοινώσεις Χαρδαλιά 26/03/2020



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα οι πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία

Κρούσματα κορωνοϊού: Στρατιωτικός από Ξάνθη και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα

Κορωνοϊός στη Γαλλία: «Πόλεμος» Μακρόν - Ντιντιέ Ραούλ για την χλωροκίνη



.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης