Κορωνοϊός: «Στο αεροπλάνο μας είπαν για καραντίνα σε ξενοδοχείο, ευχάριστη έκπληξη η οργάνωση» λέει 24χρονη που ήρθε από Ισπανία

Κορωνοϊός: «Στο αεροπλάνο μας είπαν για καραντίνα σε ξενοδοχείο, ευχάριστη έκπληξη η οργάνωση» λέει 24χρονη που ήρθε από Ισπανία

«Το καταλαβαίνω γιατί με τα περισσότερα παιδιά που μίλησα τα οποία ήταν Erasmus, θα μεταφέρονταν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα», λέει στο protothema.gr

xenodoxeio-karantina
Για τις συνθήκες μέσα στο ξενοδοχείο Stanley, τα όσα έζησε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης αλλά και τον χειρισμό των ελληνικών αρχών σχετικά με τους 263 ανθρώπους που έφτασαν από την Ισπανία καi βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα μίλησε στο protothema.gr η 24χρονη Χαρά.

«Στο ξενοδοχείο έχουμε όλες τις ανέσεις και μπορούμε ακομα και να παραγγείλουμε delivery» λέει χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα η οποία τελειώσε την πρακτική της άσκηση τον Φεβρουάριο και έμεινε για δουλειά στην Ισπανία.

«Έκανα την πρακτική μου στην Ισπανία, την οποία ολοκλήρωσα τον Φεβρουάριο. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκοπό να γυρίσω αλλά λόγω της κατάστασης στην Μαδρίτη και επειδή τα νοσοκομεία δεν είχαν την δυνατότητα να περιθάλψουν τον κόσμο, ο οποίος είχε ήδη τον ιό αποφάσισα να γυρίσω τελευταία στιγμή. Επέστρεψα την Κυριακή με την πτήση του επαναπατρισμού που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία της Μαδρίτης. Δήλωσα συμμετοχή στην λίστα και τελευταία στιγμή έμαθα πως θα συμπεριληφθώ, καθώς προτεραιότητα είχαν οι τουρίστες και οι σπουδαστές» είπε χαρακτηριστικά.

Η 24χρονη υπογράμμισε πως τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου της Μαδρίτης ήταν στην σωστή βάση ενώ στο αεροπλάνο έδωσαν μάσκες και γάντια σε άτομα που δεν είχαν.

«Στην Μαδρίτη τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο και στην πτήση φορούσαν μάσκες και γάντια. Όταν φτάσαμε Ελλάδα, ουσιαστικά δεν μπήκαμε στο αεροδρόμιο, μας περίμεναν πούλμαν έξω από το αεροπλάνο. Μπήκαμε στα πούλμαν τα οποία μας μετέφεραν κατευθείαν στο ξενοδοχείο. Ενημερωθήκαμε για αυτό αφού είχαμε μπει στο αεροπλάνο. Μας ενημέρωσαν ότι δεν θα έρθουμε στο σπίτι μας αλλά θα μας συνοδεύσουν σε ξενοδοχείο που θα χρειαστεί να μείνουμε για επτά μερες. Αυτό ήταν το αρχικό πλάνο. Από την πλευρά μου το καταλαβαίνω γιατί με τα περισσότερα παιδιά που μίλησα τα οποία ήταν Erasmus, θα μεταφέρονταν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Δηλαδή ήταν να πάνε σε νησιά - Κρήτη, Νάξο - αλλά και Πάτρα, Θεσσαλονίκη. Οπότε πολύς κόσμος δεν θα έμενε στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι οτι ταλαιπωρηθήκαμε γιατί μείναμε αρκετη ώρα μέσα στα πούλμαν μέχρι να μπούμε στο ξενοδοχείο. Ημασταν αρκετά άτομα και έπρεπε να γίνει το τσεκ ιν. Ο περισσότερος κόσμος αναστατώθηκε επειδή ενημερωθήκαμε μέσα στο αεροπλάνο ότι ο καθε ένας μας δεν θα κάνει προσωπική καραντίνα όπως ήδη είχε οργανώσει. Πολλοί από εμάς είχαμε ήδη νοικιάσει ώστε να μην μείνουμε με τις οικογένειές μας οπότε θα θέλαμε να είχαμε ενημερωθεί λίγο νωρίτερα. Φτάσαμε Κυριακή βράδυ και στην αρχή δεν ξέραμε σε ποιο ξενοδοχείο θα μέναμε, μας ενημέρωσαν αφού φτάσαμε έξω από το ξενοδοχείο» είπε.

Η Χαρά μιλά και για την καθημερινότητα μιας καραντίνας στο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται μαζι με τα υπόλοιπα 262 άτομα.

«Στο ξενοδοχείο έχουμε όλες τις ανέσεις, μας φέρνουν το φαγητό στο δωμάτιο και δεν χρειάζεται να βγούμε. Είναι δυσκολο να είσαι σε καραντίνα όπως φυσικά και για όλους τους Ελληνες που είναι στο σπίτι τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν. Έχουμε τηλεοράση, έχουμε ιντερνετ, όλες τις ανέσεις. Δεν μας λείπει κάτι. Όποιος θέλει μπορεί να παραγγείλει. Εγώ δουλευώ από εδώ, εργάζομαι εξ αποστάσεως για την εταιρία μου μέσω του λαπτοπ. Περιμένω να δω τι θα γίνει με τα αποτελέσματα και δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμα ποιοι είναι θετικοί και ποιοί όχι. Θα μάθουμε τις επόμενες μέρες. Πάντως με εξέπληξε πολύ ευχάριστα το γεγονός ότι το κράτος μερίμνησε και οργάνωσε τις πτήσεις και την διαμονή μας στο ξενοδοχείο με σκοπό την μη διάδοση του ιού» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας φοιτητές από την Ισπανία

Κορωνοϊός: Πάνω από 11.000 νεκροί στην Ευρώπη - Δραματικές ώρες για Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία

Κορωνοϊός: Τι κάνει στο ανθρώπινο σώμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης