Κορωνοϊός: Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας, παρά τις συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων

Κορωνοϊός: Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας, παρά τις συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων

Καθυστερήσεις στα διόδια λόγω της λειτουργίας των ταμείων λόγω κορωνοϊού με ενσωματωμένο POS και κερματοδέκτες, χωρίς υπάλληλο - Δείτε χάρτες με την κίνηση τώρα

diodia-elefsina_photo
diodia-kinisi01-mesa
Ουρές  σχηματίζονται στα διόδια της Ελευσίνας, παρά τις εκκλήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων προκειμένου να περιορισθεί, αντίστοιχα και η διασπορά του κορωνοϊού. Μετά την μαζική έξοδο προς τα νησιά, όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε προκληθεί κίνηση από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν τις πόλεις. Η εικόνα βελτιώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον χάρτη κυκλοφορίας της Google, η κίνηση, ώρα 16:50, είναι ξανά αυξημένη. 

Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις, τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα χθες, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η εγκατάλειψη της Αθήνας προς την επαρχία, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να εγκαταλείψουν την Αττική. 

Το protothema.gr επικοινώνησε με την Ολυμπία Οδό, με τους υπευθύνους να κάνουν έκκληση προς τους πολίτες για να χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο POS για πιο γρήγορες συναλλαγές, έτσι ώστε να προφυλλάσονται από τον ιό, αλλά και μην «κολλάει» η κίνηση.

Δείτε βίντεο:

Ελευσίνα διόδια


Την ώρα που η Ελλάδα μετρά ήδη επτά νεκρούς και 464 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και η οδηγία από όλους είναι να μείνουμε σπίτι, περιορίζοντας τις αχρείαστες μετακινήσεις, υπάρχουν αρκετοί που δεν λένε να συμμορφωθούν.

Κλείσιμο
Η βραδυπορεία, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, καταγράφεται λόγω των οχημάτων που πληρώνουν με  μετρητά, αντί καρτών. Στα διόδια της Ελευσίνας λειτουργούν αυτή την ώρα έξι ταμεία: Τα τέσσερα χωρίς ταμίες με ενσωματωμένα POS και κερματοδέκτες και τα άλλα δύο με τηλεδιόδιο (e-pass). Στα δύο δεν υπάρχει ανάσχεση, στα άλλα τέσσερα η κίνηση «κολλάει», καθώς οι οδηγοί δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση των δύο τρόπων πληρωμής. Η κίνηση σε απόλυτους αριθμούς είναι μειωμένη σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, αλλά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκληρη την ημέρα χθες είχαν περάσει από την Ελευσίνα 11.100 αυτοκίνητα, ενώ έως το μεσημέρι σήμερα πέρασαν 7.000.
diodia-elefsina_kinisi_nea_photo
Κίνηση στα διόδια Ελευσίνας, ώρα 16:50
koronoios_traffic_eleusina

Δείτε την κίνηση από τον χάρτη κυκλοφορίας της Google, ώρα 15:30
olibia_odos_traffic

Δείτε την  κίνηση τώρα μέσα από τον χάρτη της Google, ώρα 14:20

diodia_tora


Η κίνηση ώρα, 12:30
eleusina_diodia



Κορωνοϊός - Θεοδωρικάκος: Σταματήστε να πηγαίνετε στα χωριά σας

Ισχυρό κάλεσμα προς τους πολίτες να μην μετακινούνται απευθύνει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Θέλω να απευθύνω ένα πολύ ισχυρό κάλεσμα, μια παράκληση προς όλους: δεν πρέπει να μετακινούμαστε, πρέπει να μένουμε κυρίως μέσα στο σπίτι και ιδίως δεν πρέπει να πηγαίνουμε στα χωριά απ’ όπου είναι η καταγωγή του καθενός διότι εκεί επιβαρύνουμε πολλαπλά την κατάσταση».



ενώ τονίζει:

«Πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων».





Διαβάστε επίσης:


Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο - Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Netflix και YouTube της Google μειώνουν την ποιότητα εικόνας, λόγω τηλεργασίας και «Μένουμε Σπίτι»

Κορωνοϊός: Στα μπαλκόνια βγήκαν οι Ιταλοί το πρωί - Όλα τα ραδιόφωνα μετέδωσαν ταυτόχρονα τον εθνικό ύμνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης